Stiri Juniori U15 Feminin

"U" Mobitelco s-a chinuit cu o echipă formată din juniori

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.10.2012


 79 - 68

 
20-17, 19-16, 19-15, 21-20


Statistica

 

Fără aportul a cinci jucători: Mihai Silvăşan, Ivan Todorovic, Paul Chetreanu, Tyler Morris şi Steve Ross respectiv cu Marcel Ţenter în tribună, "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca a transpirat serios pentru a se impune în cele din urmă în faţa modestei CS Dinamo Bucureşti, scor 79-68.

În jur de aproximativ 1000 de suporteri au ocupat locurile din tribuna Sălii Sporturilor Horia Demian din Cluj-Napoca pentru a vedea la lucru noua echipă de pe Someşul Mic. Niksa Bavcevic a început meciul în formula Barnette, Nikolov, Wright, Baciu şi Hallik în timp ce Nicolae Toader a mizat pe Ioan, Şipoş, Bădilă, Ciprian Mihai şi Vladimir Mihai. Spre uimirea asistenţei, oaspeţii au început foarte bine meciul cu un parţial de 4-0, pentru ca mai apoi să se afle mai mereu la conducere, scor 10-8 în minutul 5. Un minut mai târziu bulgarul Hristo Nikolov a izbutit un reverse dunk, ridicând în picioare publicul venit mai mult pentru spectacol decât pentru baschet. Dinamoviştii nu s-au lăsat mai prejos şi au replicat cu un alt parţial de 7-0, iar tabela indica 17-14 pentru oaspeţi. Pănă la finalul sfertului Dinamo nu mai înscrie, iar Nakic scutură plasa cu o aruncare de la mare distanţă. După 10 minute, "U" are un avantaj de doar trei puncte, 20-17.

S-a jucat în aceeaşi notă şi în secvenţa secundă. Cele două combatante au imprimat un joc demn de curtea şcolii, mai ales pe faza ofensivă. Dinamoviştii nu s-au predat ci au dat dovadă de mult tupeu prin zona 3-2 ce a dat multe bătăi de cap clujenilor. A fost 32-29 în minutul 18, moment în care gazdele s-au distanţat decisiv. Cea de a doua repriză a fost una fără istoric. Niksa Bavcevic a acordat minute şi tinerilor jucători, Ciotălăuş şi Lazăr punând câte 6 puncte pe tabelă în timp ce Kuti a marcat o singură liberă.

S-a încheiat 79-68, însă per total "U" nu a arătat ca şi o echipă în adevăratul sens al cuvântului. Cele 17 mingi pierdute respectiv raportul recuperărilor, 41-36 pentru gazde, spun multe despre confuntarea de duminică seară. De asemenea Dinamo a înscris din interiorul semicercului 52% dintre aruncări, față de 48, procentajul ardelenilor.

În ceea ce priveşte prestaţiile individuale Wright Jr. a terminat meciul cu 15 puncte şi 13 pase decisive, fiind singurul jucător al gazdelor care a reușit un double double. Nakic a marcat 21 puncte, toate de la mare distanţă, iar Nikolov 14. La Dinamo, patru jucători au înscris peste 10 puncte. Bădilă a marcat 17, Filip 16, Mihai 14 și Pârlog 11. Bulgarul clujenilor s-a remarcat prin mai multe execuţii artistice, în timp ce Leonard Filip a înregistrat o prestaţie foarte bună sub ambele panouri, adăugând pe lâncă cele 16 puncte şi 8 recuperări, dintre care 4 ofensive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!