Stiri Juniori U15 Feminin

U15 Feminin - Gladius Târgu Mureș a câștigat finala Campionatului Național

U15 Feminin - Gladius Târgu Mureș a câștigat finala Campionatului Național

Campionatul Național U15 Feminin a ajuns la final vineri, 14 aprilie, prin ultimele meciuri din Sepsi Arena. Turneul final al sezonului 2022/2023 s-a încheiat cu duelul dintre Olimpia București și Gladius Târgu Mureș, cea din urmă impunându-se cu 58 la 51.

Gladius s-a distanțat prima la 4-11 la jumătatea primului sfert, de unde Olimpia a prins un run de 9-0 și își adjudeca apoi sfertul cu 15-14. Schimbarea pe tabelă a venit în al doilea parțial, când echipa din Târgu Mureș a întors și conducea cu 23-25 la pauză, pentru ca apoi după 30 de minute scorul să fie 37-41. În ultimul sfert s-a ajuns în câteva rânduri la șase puncte între echipe, ecartul final fiind de șapte lungimi și Gladius Târgu Mureș a câștigat cu 51 la 58.

Alexia Ioana Mărcuș s-a evidențiat cu 24 de puncte, 11 recuperări și 5 intercepții pentru campioane, Tania Ioana Șchiopu urmând-o cu 18 puncte și 15 recuperări, iar Crina Teglaș a contribuit cu 8 puncte, 8 capace, 7 intercepții și 18 recuperări.

Singura în double figures la puncte pentru Olimpia București a fost Carina Dănciulescu (29 de puncte, 12 recuperări, 5 intercepții), următoarea pe lista marcatoarelor fiind Ștefania Tudor cu 9 puncte și 4 recuperări.

Gladius a încheiat stagiunea cu un bilanț total de 18 victorii și o singură înfrângere.

În finala mică s-au întâlnit Dan Dacian București și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, echipa din Capitală impunându-se cu 50-33 (11-10, 14-7, 13-4, 12-12). Maria Cimpoieru (16 puncte, 12 recuperări) și Abigel Hollo (17 puncte, 10 intercepții) au fost principalele marcatoare din cele două tabere.

Clasamentul în urma Turneului Final U15 Feminin arată astfel:

  1. Gladius Târgu Mureș
  2. CS Olimpia București
  3. Dan Dacian București
  4. Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe
  5. Smart Basketball Team Cluj-Napoca
  6. CSM Constanța
  7. CSȘ Bega Timișoara
  8. LAPI Dej

*foto: Facebook Baschet Gladius - Lucky Dragons

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!