Stiri Juniori U15 Feminin

Victorie facilă pentru Energia Rovinari

Ioana Ardereanu

Ioana Ardereanu
03.04.2013


98-71

27-24, 24-16, 19-13, 28-18



Statistica meciului

Sezonul regulat s-a aflat la linia de sosire în această seară, iar Energia Rovinari a izbutit să se impună în prorpiul fief în fața celor de la Dinamo București. Trupa lui Radu Stroescu a trecut de adversarii săi cu scorul de 98 la 71 pentru a termina pe poziția a 9-a, cu un total de 15 victorii și tot atâtea înfrângeri. La polul opus, formația din Capitală rămâne cu o singură victorie în această stagiune, poziționându-se pe ultimul loc în ierarhia generală.

Revenind la firul meciului, acesta a contat doar în prima parte a confruntări, când oaspeții au reușit să presteze o apărare zonă pressing, ce a dat roade. Dovada s-a transpus pe tabela de marcaj, astfel că la finele actului întâi, Energia conducea la un ecart de doar 3 puncte, scor 27 la 24. Totodată, vizitatorii au fost inspirați, alegând în ofensivă aruncările de 3 puncte, care i-au pus în dificultate pe adversari. În replică, gruparea din Tg-Jiu, a atacat coșul la fiecare acțiune, mizând pe slăbiciunea sub panou a oponenților datorată și absenței lui Leonard Filip. Astfel, rotația mai lungă și spus cuvintele în cele 5 minute rămase din prima secvență. Elevii lui Radu Stroescu au profitat de oboseala vizibilă a dinamoviștilor, distanțându-se la 11 puncte înainte de intrarea la cabine, scor 51-40.

Repriza secundă a fost una fără istoric. Amfirtionii au preluat cârma și și-au impus ritmul alet, determinându-i pe adversari să comită din ce în ce mai multe greșeli elementare, care nu au făcut altceva decât să dăuneze scorului și sănătății lui Nicolae Toader. Prin acțiunile spectaculoase realizate de tandemul american, Jay Wisseh&Louis Darby, Energia și-a creat un avantaj consistent, permițându-și astfel să evolueze cu rezervele. Chiar și la intrarea în teren a acestora, ritmul de joc al gorjenilor s-a păstrat, trupa din Capitală părând depășită de acțiunile rapide ale gazdelor, finalizate în mare parte de sub panou, adesea beneficiind și de o liberă suplimentară. Haosul din jocul vizitatorilor le-a conferit gorjenilor prilejul de-a adăuga puncte ușoare pe tabela de marcaj, care a fost închisă de reușita marca Spencer Dixon la scorul de 98-71, scor favorabil echipei din Tg-Jiu.

Din punct de vedere statistic, amiftrionii au fost net superiori oponeților la toate capitolele. Tot aceștia au reușit să acorde o mai mare atenție posesilor, pirzând doar 15 dintre ele, în comparașie cu cele 19 ale dinamoviștilor.

Remarcați ai partidei:

CS Energia Rovinari: Jay Wisseh: 18 puncte, 11 recuperări, 11 pase decisive, 32 eff.; Milan Janjusevic: 18 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive, 20 eff.; Louis Darby: 16 puncte, 6 recuperări, 8 pase decisive, 20 eff.

CS Dinamo București: Spencer Dixon: 34 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive, 28 eff.; Vladimir Mihai: 15 puncte, 8 recuperări, 2 pase decisive, 11 eff.; Ciprian Țelinoiu: 6 puncte, o recuperare, 2 pase decisive, 3 eff.

Victoria elevilor lui Radu Stroescu a venit pe fondul unei experiențe mai îndelungă și a unui lot superior din punct de vedere valoric. Totodată, prima repriză a scos în evidență relaxarea gorjenilor, dar și agilitatea, respectiv ambiția bucureștenilor, care au reușit să țină pasul cu adversarii. Dacă este să luăm în calcul și faptul că lotul oaspeților a fost "decimat" de accidentări, am putea lua în calcul faptul că echilibrulul pe tabela de marcaj ar fi fost de mai lungă durată în cazul în care cei trei, Leo Filip, Brian Fisher și Iosif Pârlog, ar fi fost parte a rotației dinamoviste în această partidă.

Astfel, în urma acestei confruntări, cele două protagoiste ale meciului din seara aceasta se vor reîntâlni în play-out în calitate de adversare, acolo unde rămâne de văzut daca Energia va tranșa aceste partide cu lejeritate în favoarea ei sau dacă grupare din Capitală va putea furniza o supriză.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!