Stiri Juniori U15 Masculin

Andreas Blidaru a cucerit titlul în Spania la categoria U16

Andreas Blidaru a cucerit titlul în Spania la categoria U16

Andreas Blidaru a devenit campion al Spaniei la categoria cadeți (U16). Baschetbalistul român a cucerit aurul alături de reprezentativa Andaluziei. 

După ce au ajuns în finala în urma unei victorii obținute in extremis în fața Madridului, andaluzienii au jucat ultimul act al competiției împotriva reprezentativei Insulelor Canare, iar partida a fost una dramatică, încheiată după prelungiri, 70-64.

În partida pentru aur, Andreas nu a avut impactul din semifinale, când a adus victoria echipei sale cu două aruncări libere care au stabilit rezultatul final, dar a jucat 25 de minute și a contribuit cu un punct, 4 recuperări și o intercepție.

Sportivul în vârstă de 15 ani a ajuns să joace în selecționata Andaluziei în urma prestațiilor avute în echipamentul lui Real Betis Baloncesto Sevilla, club la care a ajuns prin intermediul campului organizat anul trecut la Sibiu de clubul spaniol în colaborare cu IG Hoops.

Având în vedere că își va continua activitatea la Real Betis Baloncesto Sevilla și în sezonul 2021/22 și că este născut în anul 2006,  Andreas va fi eligibil unei noi convocări în reprezentativa Andaluziei, ceea ce înseamnă ca va avea șansa să își apere medalia obținută.

Andreas Blidaru nu este singurul tânăr sportiv român care obține o medalie pe teritoriul Spaniei în acest sezon. Iaroslav Fraseniuc, un alt tânăr baschetbalist român ajuns de curând la Real Betis Baloncesto Sevilla, a cucerit medalia de bronz în cadrul Campionatului Național U14. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!