Stiri Juniori U15 Masculin

Anett Karsai: "Nu m-am gândit la titlul de MVP, scopul meu a fost să-mi ajut echipa."

Şipoş Răzvan

Şipoş Răzvan
26.04.2011

O fată liniştită, care îşi vede de jocul ei. Acest lucru s-a văzut în turneul de Juniori III - U14 feminin, eveniment disputat la Cluj Napoca. Pe lângă evoluţia impresionantă din finala contra Ploieştiului, 22 de puncte, Anett s-a făcut remarcată prin performanţa sa pe parcursul întregului turneu. Deşi nu se aştepta să fie selecţionată drept MVP, sportiva originară din Gheorghei a afirmat că acest lucru a bucurat-o şi mai mult. Totodata, ea a fost aleasă în echipa ideală a turneului, alături de Timea Beatrice Peter, Ciordaş Maria(CN M. Eminescu Oradea), Ioana Ghizilă(CSŞ Ploieşti), în timp ce de la MC Sport au fost selecţionate Anett Karsai şi Alina Podar.

Totalbaschet.ro a stat de vorbă cu Anett Krasai, sportiva vorbind atât despre baschet cât şi despre viaţa ei din afara sălii de sport.

În primul rând felicitări pentru prestaţia de la acest turneu. Care crezi că a fost "cheia succesului" pentru tine şi echipa ta ?

În primul rând, după parerea mea, fară o pregătire fizică bună şi antrenamente speciale, n-aş fi reuşit. În afara acestora m-au ajutat indicaţiile antrenorilor, susţinerea fanilor şi spiritul echipei.

Ce înseamnă pentru tine titlul de MVP într-un turneu în care au participat cele mai bune 8 echipe din ţară?

MVP ... fiind participantă pentru prima dată la un turneu final, nu m-am gândit la acest titlu. Scopul meu era să joc bine şi să ajut echipa să devenim campioane. Acest titlu mi-a adus nişte momente speciale care îmi dau încredere pe viitor.

Ai jucat o perioadă pentru echipa din Gheorgheni. A fost grea adaptarea în Cluj cu noile coechipiere?

Da, într-adevar, vin din Gheorgheni. Clujul fiind un oraş mult mai mare decat oraşelul meu, la inceput a fost greu sa ma obişnuiesc, dar cu ajutorul colegelor de echipă, al antrenorilor şi al prietenilor noi m-am obişnuit. Acum chiar pot spune că îmi place mult la Cluj. 

Cum ai început baschetul ?

La nouă ani am început baschetul la CSS Gheorgheni. Am încercat mai multe sporturi, dar baschetul mi s-a părut cel mai potrivit.

Care sunt hobby-urile lui Anett Karsai?

Când eram acasă, îmi plăcea foarte mult patinajul şi să merg cu bicicleta. La Cluj, avand mai puţin timp liber, încerc să descopăr oraşul plimbându-mă.

Cum se împacă şcoala cu baschetul în momentul de faţă? Înţeleg profesorii tăi viaţa ta baschetbalistică?

Este greu să faci lângă şcoala şi sport, dar m-am obişnuit. În situaţia mea deja e un lucru normal ca după şcoala să mă duc la antrenament în timp ce seara invăţ. Profesorii mă înţeleg şi încearcă să ma ajute, dar în aceelaşi timp au şi pretenţii să fiu la punct cu lecţiile.

În afara baschetului, ce alte sporturi preferi să urmareşti?

Alte sporturi? Îmi place hocheiul, până când locuiam acasă mergeam la meciuri. De când sunt la Cluj nu prea am timp pentru alte sporturi.

Se spune că o cale spre succes în baschet reprezintă o muncă multa, insă şi o hrănire corespunzătoare. Care este mâncarea ta preferată?

Având în vedere că am nevoie de multă energie încerc să mănânc variat şi sănătos. În special carne de toate feluri, legume şi fructe proaspete.

Transmite-le un mesaj fanilor MC-ului, fani care v-au susţinut pe toată perioada turneului.

Vreau să le mulţumesc foarte mult pentru susţinerea pe toată durata campionatului. Se spune că cheia succesului este talentul, dar de fapt fară sprijinul fanilor, succesul este greu de obţinut. Şi la acest turneu ei ne-au ajutat să trecem peste momentele mai grele. Le mulţumesc. De asemenea, le mulţumesc şi antrenorilor pentru şansa ce mi-au oferit si încrederea care au avut-o în mine.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!