Stiri Juniori U15 Masculin

Baschet juvenil la Cluj

Andrada Comănici

Andrada Comănici
19.01.2011

La Cluj baschetul nu se rezumă la Divizia A, interesul merge mult mai departe de atât. "U" Cluj începe formarea jucătorilor încă de la vârste de 4 şi 5 ani, totul ca într-o bună zi, Clujul, şi de ce nu, România, să se poată mândri cu proprii lor jucători. Munca cu copii poate fi deopotrivă foarte grea şi foarte placută, dar pasiunea pentru baschet este net superioară oricaror greutăţi.

„Avem copii încă de la 4, 5 ani. Avem şi un program în grădiniţe care va fi pus la punct. La copii, foarte important pe lângă faptul că le spui ce au de făcut, trebuie să le şi arăţi. Cei mai mici înţeleg mai bine când le exemplifici decât atunci când li se explică. Facem totul din pasiune” a precizat Mircea Cristescu, preşedintele executiv al clujenilor în emisiunea Ora de sport, difuzată pe TVR Cluj.

Clubul universitar se mândreşte cu talente crescute în propria lor curte cum ar fi Mihai Silvăşan, Paul Chetreanu, componenţi şi ai echipei naţionale a României. Tocmai din acest motiv, oficialii înţeleg necesitatea începerii antrenamentelor pentru cei care doresc să practice acest sport încă de la vârsta copilăriei.

 „Am iniţiat un program numit <<Baschet pentru elite>> pentru cei care vor fi selectaţi să joace la nivel naţional până în 15 şi peste 15 ani. Ceea ce facem, facem voluntar. Toţi copii pe care i-am selectat au acceptat oferta, ceea ce e deja o victorie pentru noi. Asta înseamnă că se doreşte performanţa. Baschetul a umplut sălile în Ardeal şi în special ne bucură să vedem copii la sală”, au fost cuvintele lui Mircea Cristescu.

Pregătirile intense nu întarzie să dea roade. În momentul de faţă, "U"Cluj se laudă cu parcursul impecabil de până acum în această ediţie de campionat a echipei de sub 14 ani: „Echipa U14 nu a suferit nici o înfrângere până acum şi sperăm să aducem primul titlu din istoria clubului”, a declarat Răzvan Cenean, antrenorul echipei de baschet U14, in cadrul aceleiaşi emisiuni.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!