Stiri Juniori U15 Masculin

CE U20 FEMININ. România - Turcia 52-69

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
07.07.2011

În această după-amiază naţionala U20 feminină a României a susţinut primul meci, din cadrul Campionatului European U20 - Divizia A de la Novi Sad, Serbia. Reprezentativa tricoloră a fost surclasată de către cea a Turciei, scor 52-69 (13-18, 17-19, 14-14, 8-18).

Antrenorul Dan Calancea a mizat pe primul cinci format din Cursaru, Ferenczi, Bigică, Florea şi Crăciun. Partida a început modest pentru România, Florea a comis rapid trei greşeli personale fiind înlocuită cu Stoedin, Bigică a pierdut două mingi consecutive, iar după doar 4 minute, la scorul de 11-4 în favoarea Turciei, tricolorele se aflau în penalizare. Selecţionata noastră şi-a revenit pe final de sfert aflându-se cu 5 lungimi în spatele adversarelor, scor 13-18. Asemenea primului sfert, începutul ultimei părţi din prima repriză a aparţinut naţionalei semilunei care în minutul 13 conducea cu 15 puncte, scor 30-15, graţie unui parţial de 12-2. După 20 de minute Turcia a intrat la vestiare cu un avantaj de 7 puncte, 37-30.

La revenirea de la cabine România a dat semne că poate întoarce soarta partidei, apropiindu-se la doar trei puncte 45-42 în minutul 28, însă din acel moment şi până la finalul jocului trupa lui Dan Calancea nu a izbutit să înscrie decât 10 puncte, primind 24. Scor final 69-52 şi România înregistrează prima înfrângere la Campionatul European din Serbia.

S-au remarcat Gabriela Cursaru autoare a 16 puncte, 4 recuperări, respectiv Crăciun 13 puncte şi 6 recuperări. Cristina Bicică, jucătoare ce a suferit recent o ruptură musculară, a evoluat 21 de minute însă nu a înscris niciun punct. Cea mai bună marcatoare de la formaţia învingătoare a fost Yavas cu 20 de puncte şi 6 recuperări.

În urmă cu un an Turcia a depăşit România cu scorul de 69-53, tot în faza preliminară.

Următorul joc pentru selecţionata noastră este programat vineri, de la orele 18:15, împotriva Rusiei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!