Stiri Juniori U15 Masculin

Cenean: "Obiectivul lotului U16 este să promovăm jucători pentru naţionala de seniori"

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.06.2011

Pe data de 19 iunie reprezentativa masculină de baschet U16 a României s-a întrunit la Braşov, pentru prima oară în această vară, în vederea participării la Campionatul European U16 masculin ce se va desfăşura în perioada 28 iulie - 8 august la Strumica, Macedonia. România face parte din Grupa A a evenimentului alături de selecţionatele similare ale Georgiei, Angliei, Belarus, Luxemburgului şi a Macedoniei.

Citiţi şi:
LOTUL NAŢIONAL U16 MASCULIN. Componenţă

Site-ul totalbaschet.ro va prezentat, într-un articol îndelung comentat de către cititori pe care îl puteţi accesa aici, componenţa lotului care se pregăteşte în această perioadă la Braşov. După cum bine ştiti, un jucător ce nu a participat la turneul intercentre al proiectului PerformBaschet nu a intrat în vederile lotului naţional generaţia 1995.

Total Baschet a stat l-a contactat pe antrenorul principal al reprezentativei tricolore, Răzvan Cenean, care a răspuns mai multor întrebări referitoare la program, obiectiv, dar şi componenţă.

Care este programul lotului naţional U16 masculin în vederea Campionatului European U16 masculin ? 

Până pe data de 30 iunie vom fi la Braşov unde vom susţine trei meciuri de verificare cu naţionala Egiptului, care sunt campionii Africii din câte am înţeles. După aceea din data de 2 până pe 10 iulie vom avea un stagiu de pregătire la Craiova. Apoi între 10 şi 14 iulie ne vom deplasa la Skopje, Macedonia unde vom disputa un turneu internaţional împotriva echipelor similare a Macedoniei, Croaţiei şi a Israelului. S-ar putea, acest lucru numai luni voi afla, ca după turneul din Macedonia să ne oprim la Belgrad să susţinem câteva jocuri de verificare si cu Serbia U16. 
Ultimul stagiu de pregătire va fi din 17 până pe 26 la Bucureşti, din câte ştiu eu fără meciuri de pregătire, iar după aceea vom pleca la Campionatul European ce se va desfăşura în Macedonia din 28 iulie până pe 7 august.

Care este obiectivul naţionalei U16 a României ?

Obiectivul este să jucăm cât mai bine să arătăm că ne dorim să practicăm acest sport şi să promovăm jucători pentru acţiunile următoare, pentru loturile de seniori ale Româniai.

Ce părere aveţi de grupa din care România face parte ? Este accesibilă ? 

Din informaţiile pe care le am este o grupă oarecum accesibilă. Am văzut şi reprezentativa Georgiei, am jucat contra Macedoniei la balcaniada de anul trecut atunci când i-am bătut greu. Referitor la selecţionata Angliei ne aşteptăm să fie o naţională de atleţi care stă foarte bine la capitolul fizic, oricum eu sunt de părere că este o grupă accesibilă.

Ce loc credeţi că poate ocupa reprezentativa U16 a ţării noastre ?

Asta nu pot să vă spun, nu îmi place să dau pronosticuri, vom vedea. Cert e că muncim mult, muncim bine şi să sperăm că o să vină şi rezultatele. 

Se poate efectua unele schimbări în componenţa lotului ? Adică mai sunt şi alţi jucători în vederile lotului ?

Din câte ştiu eu nu. O singură excepţie fiind Raul Covaciu care la data turneului PerformBaschet a fost accidentat. 

Întrebat dacă vreun jucător care nu a participat la turneul intercentre, dar care poate ajuta naţionala noastră, ar putea intra în vederile naţionalei U16, Cenean nu a dorit să comenteze nimic pe marginea acestui subiect.

Nu am citit însă am auzit despre ce se scrie pe site, dar nu îmi place să intru în detalii. Îmi pare rău, nu vreau să comentez sau să declar nimic pe marginea acestui subiect.

Foto: Manases Sandor

7 comentarii la aceasta stire:
  • Marian Ionut999 :

    lot
    Din cate am auzit eu,a mai fost un baiat de la Bucuresti accidentat.Cine este?avea vreo sansa?

    cu 12 ani în urmă (26.06.2011) Raspunde
  • Alexaa :

    lor u16
    Nu mi se pare corect ca acelui baiat care a fost accidentat sa i se acorde o sansa.Si nu pt ca il cunosc sau ceva de genu..Adica numai lui sa i se ofere oportunitattea de a arata ce poate,cand exista jucatori foarte buni si care nu au participat la acele turnee din cauza exameneleor de clasa a8a ?:|

    cu 12 ani în urmă (26.06.2011) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    casian todorov
    Din cate stiam si Casian a fost accidentat in ultima perioada. Nici el nu intra in vederile d-nului Cenean ? In ultimii ani a fost fundasul titular al generatiei 1995 si chiar 1994 si s-a descurcat onorabil. Este de departe cel mai experimentat jucator pe pozitia 1 din Romania, la aceasta categorie de varsta. Nici de el nu mai este nevoie ? Verificati statisticile lui Rotariu pe site-ul FRB si incercati sa intelegeti de ce a fost titular cu Egiptul. In campionatul U16 a fost cel mai slab jucator din lotul clujenilor.

    cu 12 ani în urmă (27.06.2011) Raspunde
  • state :

    replica
    casi este in continuare accidentat, in cazul in care nu esti informat

    cu 12 ani în urmă (27.06.2011) Raspunde
  • suportermax :

    pacat pt casian ..
    pacat pt acest copil!l-am urmarit si mi-a placut cu ce daruire joaca

    cu 12 ani în urmă (27.06.2011) Raspunde
  • suportermax :

    pacat pt casian ..
    pacat pt acest copil!l-am urmarit si mi-a placut cu ce daruire joaca

    cu 12 ani în urmă (27.06.2011) Raspunde
  • state :

    casi
    din pacate aceasta accidentare necesita o recuperare f.lunga. este accidentat inca de la turneul semifinal de la Tg.Mures. nu a prea riscat sa joace de atunci.

    cu 12 ani în urmă (27.06.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!