Stiri Juniori U15 Masculin

Colţul Antrenorului: Săndulache vorbeşte despre violenţa venită de pe bancă

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
26.04.2011

Pe adresa redacţiei totalbaschet.ro a sosit un mail din partea unei cititoare, care a încriminat comportamentul agresiv al antrenoarei nepoatei sale ce a participat cu echipa la turneul final U14 feminin de la Cluj-Napoca. Cititoarea a subliniat faptul că antrenoarea a avut un "comportament agresiv faţă de fetiţele de doar 14 ani", agresându-le atât verbal, cât şi fizic. Specialistul secţiunii Colţul Antrenorului, Ştefan Săndulache, a analizat circumstanţele situaţiei mai sus expuse şi a evidenţiat câteva motive pentru care se ajunge la aplicatea violenţei fizice şi verbale în astfel de cazuri, aducând în discuţie si potenţiale soluţii la aceste probleme:

Avem două tipuri de violență: cea VERBALĂ și cea FIZICĂ.

Văd că dumneavoastră faceți referire la ambele. Din păcate, violențele verbale sunt din ce în ce mai des întâlnite pe terenul de sport, ceea ce este doar un pas până la cea fizică … Și tot din păcate, orgoliile adunate ale antrenorilor, părinților și mai nou ale jucătorilor (fete sau băieți) fac ca de la vârste mici (baby și minibaschet) să se ajungă la un comportament “violent“. Acest lucru este mai grav decât violența în sine, de ce ? Fiindcă am uitat de educație din păcate…pornind de la părinți și ajungând la îndrumătorii lor adiacenți pe parcursul vieții (educator, învățător, profesor, antrenor, șeful de la servici, ș.a.).

Întregul material îl puteţi citi aici.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!