Stiri Juniori U15 Masculin

Condiții precare la finala turneului de juniori pe București

Condiții precare la finala turneului de juniori pe București

O serie de probleme au fost scoase în evidență pe o rețea de socializare în urma finalei juniorilor din Campionatul Municipal din București. Întrecerea s-a desfășurat în Arena de Baschet din capitală în condiții precare, după cum a afirmat jurnalistul Cătălin Oprișan.

Acesta a publicat un filmuleț pe pagina personală de Facebook în care prezentat condițiile precare din Arena de Baschet, unde a avut loc turneul destinat juniorilor pe București:

„39 de grade în sală, aer condiționat mort! Finala municipală a unui oraș cu 4.000.000 de oameni. Copilași de 14 ani topiți, zăpușeală, senzația că totul se lipește de tine! Uși scoase ca că se mai facă olecuțică de curent. Pe parchet, cele mai bune două echipe din București. Posibil ca peste cinci-șase ani tinerii aceștia să formeze naționala României. Respect zero pentru ei, bătaie de joc. Sala-i a Federației Române de Baschet, organizarea, Asociația Municipală de Baschet București. De aici pleacă totul, de la această bătaie cruntă de joc! De mâine încolo, două vorbe despre baschetul juvenil, cu poze, cu texte, cu dovezi. Să nu vă mai mirați când ne curentează, la fete, Danemarca, o echipă inexistentă. Copilașii ăștia vin din plăcere, TU, FRB și AMBB îți bați joc de ei!

PS. Rugăciune la voi: din respect pentru cei 25 de copilași care au trudit azi în sală, abandonați comentariile gen ”Vacanța Mare”. Mulțumesc!”, așa sună mesajul jurnalistului din descrierea filmulețului.

 

39 de grade în sală, aer condiționat mort! Finala municipală a unui oraș cu 4.000.000 de oameni. Copilași de 14 ani topiți, zăpușeală, senzația că totul se lipește de tine! Uși scoase ca că se mai facă olecuțică de curent. Pe parchet, cele mai bune două echipe din București. Posibil ca peste cinci-șase ani tinerii aceștia să formeze naționala României. Respect zero pentru ei, bătaie de joc. Sala-i a Federației Române de Baschet, organizarea, Asociația Municipală de Baschet București. De aici pleacă totul, de la această bătaie cruntă de joc! De mâine încolo, două vorbe despre baschetul juvenil, cu poze, cu texte, cu dovezi. Să nu vă mai mirați când ne curentează, la fete, Danemarca, o echipă inexistentă. Copilașii ăștia vin din plăcere, TU, FRB și AMBB îți bați joc de ei! PS. Rugăciune la voi: din respect pentru cei 25 de copilași care au trudit azi în sală, abandonați comentariile gen ”Vacanța Mare”. Mulțumesc!

Posted by Catalin Oprisan Official on Sunday, June 5, 2022

Ulterior, în cursul zilei de luni (06.06), jurnalistul a revenit cu un mesaj mai amplu ca urmare a cometariilor apărute după videoclipul pe care l-a postat.

„Omule, nu-i vorba de copilul meu sau de al tău, nici că unii apar la tv și alții vând la Mega. Acolo, în sala de sport, suntem cu toții părinți!

E despre bătaia de joc la care cei mici sunt supuși. Au opt ani și jumătate de sport în formă continuă - scuze, asta nu merge, e de la primari -, trei antrenamente pe săptămână, un meci sau două în weekend. Se țin de școală, și se țin bine, le place ceea ce fac, deși nu-i obligă nimeni!

Ajung într-o finală de Campionat Municipal, adică cele mai bune două echipe din București. Muncă multă, fracturi, nopți nedormite. Și intră în sala-amiral a Federației Române de Baschet. Aproape 40 de grade. Aerul condiționat nu merge, totul se lipește de tine, ca spectator, dar ei, care aleargă? Se deschid două uși, ”să se facă curent”. În 2022.

O tabelă nu merge, se updatează când vrea ea, în timp ce un arbitru urlă: ”Nu înțelegeți că nu merge? De ce nu vă uitați la cealaltă?” Pe cealaltă nu o poți vedea, pentru că tu stai fix la peluza de ”sub” ea. Cum să te uiți la ceva ce nu poți vedea?

Tribuna are scaunele rupte. Multe. ”Păi, bă, Oprișene, nu s-au rupt singure!”. Corect, dar la ”Munplast”, în Drumul Taberei, e 110 scaunul. Îți trebuie doar șezut x 50 de bucăți, te scoți, ca federație respectabilă ce ești, cu 1.000 de euro, nu?

La fiecare meci scoți, ca părinte, 25 de lei. X două meciuri, 50. X 12 copilași, 600 de echipă. 1200, pentru că e și echipa adversă. Sunt doi fluierași: unul are echipament, altul, nu. E cu cioc, ochelari de stradă, dolofănel și în bermude de Hawaii, albastru cu negru (foto).

”De ce nu aveți echipament?”. ”Nu am primit, dacă nu vin în astea, nu am cu ce arbitra!”. A început acum două luni să respire în fluier: ultimul meci de campionat, finala, și tu trimiți un copilaș care în martie nu exista în baschet??? Așa îi tratezi pe copiii ăștia care muncesc și tu vrei, apoi, respect?

Meciul nu e transmis pe nicăieri, în 2022, când și cursele de broaște țestoase sunt ”live”. Uitați-vă, vă rog, la transmisiunile de la turneul final, de la Sibiu! Cele mai bune echipe din țară. Nu se înțelege nimic, camera e înmărmurită pe câte o fază și 30 de secunde, nu se mai mută, deși mingea e la celălalt panou. La București, antrenorii (atenție, antrenorii!!!) intră pe parchet și șterg, cu pantofii de sport, urmele de transpirație. Cine să dea cu mopul?

Sunt miliarde de lucruri de spus. Cât să mai fim bătaia lor de joc? Cât să mai suportăm indiferența și nepăsarea? ”Nu mai merg copilașii la sport, ce să facem, asta e!”. FALS! FALSSSS! Voi îi îndepărtați! Numai carton, numai mucava! Ca și sigla NBA, ce tronează pe futurista clădire, în timp ce la 300 de metri, ”Naționalul” e plin de SAGA și de bumțiiiii-bumțiiiii...”

Potrivit Asociației Municipal de Baschet București, competițiile care s-au desfășurat au fost la juniori 2 și 3, ambele la masculin.

La juniori 2 podiumul l-au format echipele CSȘ 5 Paldors (prima clasată), Laguna Sharks și Leii, iar la juniori 3 s-a impus formația Leii, urmată de Laguna Sharks și ACS Dan Dacian.

*foto: Facebook Catalin Oprisan Official

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!