Stiri Juniori U15 Masculin

Dan Dacian București s-a întors cu două victorii din Cehia în EYBL U15

Dan Dacian București s-a întors cu două victorii din Cehia în EYBL U15

ACS Dan Dacian București a participat în Cehia, în perioada 3-6 februarie, la cel de-al doilea turneu din Grupa A la categoria U15 din European Youth Basketball League - Central Europe Region.

Bucureștenii au jucat la Brandys nad Labem, unde au întâlnit adversari din Austria, Italia și Spania.

Primul duel a fost împotriva lui Vienna United, românii conducând aproape în permanență în sfertul inaugural, dar austriecii au trecut în față în cele din urmă (15-14), iar până la pauză avansul a urcat la cinci puncte, 39-34. Adversarii au început să se desprindă tot mai tare în sfertul al treilea, unde bucureștenii au revenit la un moment dat la o singură posesie, 52-50, în cele din urmă disputa terminându-se cu +5 pentru austrieci. Tudor Pîrvu a fost remarcatul partidei, cu 31 de puncte și 9 recuperări.

La fel de echilibrat a fost și cel de-al doilea duel, cu Santa Cruz De Tenerife, unde Dan Dacian București a condus la pauză cu 37-33, după ce diferența maximă în prima repriză a fost de 12 puncte. Ibericii au întors situația în al treilea sfert și n-au cedat conducerea până la final, ecartul fiind de trei posesii între cele două echipe. Șerban Matea a contribuit cu 14 puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive pentru români.

Bucureștenii au început excelent partida cu One Team Basket și au condus cu 14-0, italienii egalând apoi în debutul sfertului al doilea (23-23), iar apoi au ajuns în față pe tabelă până la pauză, 48-44. Românii au încasat 14 respectiv 18 puncte în repriza secundă, ultimul sfert al partidei terminându-l cu 26 de puncte marcate, iar în cele din urmă s-a obținut prima victorie în Cehia. Tudor Pîrvu a avut 27 de puncte, 8 recuperări și 5 intercepții în această întâlnire.

Ultima dispută a început greoi pentru bucureșteni și Orange 1 Bassano a condus cu cel mult nouă puncte, dar sfertul inaugural avea să fie câștigat de Dan Dacian cu 22-19. Diferența a crescut în următoarele 20 de minute, când reprezentanta României a încasat doar 20 de puncte, în cele din urmă succesul fiind unul categoric. „Lupii dacici” au reușit să înscrie 90 de puncte, Tudor Pîrvu fiind iar principalul marcator (19 puncte).

Rezultatele celor de la Dan Dacian București în Cehia:

Vineri, 04.02Vienna United – Dan Dacian 81-76

Sâmbătă, 05.02 – Dan Dacian – Santa Cruz De Tenerife 65-73

Sâmbătă, 05.02 – One Team Basket – Dan Dacian 80-91

Duminică, 06.02 – Dan Dacian – Orange 1 Bassano 90-50

Un bilanț de 5 victorii și 3 eșecuri a avut Dan Dacian București la finalul celor două turnee din acest sezon, asemenea formațiilor BC Ostrava, TJ Sokol Prazsky și Santa Cruz De Tenerife.

*foto: EYBL

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!