Stiri Juniori U15 Masculin

EYBL U15: U-BT Cluj a câștigat un singur meci la Pécs

EYBL U15: U-BT Cluj a câștigat un singur meci la Pécs

Juniorii U15 de la U-BT Cluj-Napoca au încheiat participarea în cel de-al doilea turneu din sezonul 2021-22 al European Youth Basketball League - Central Europe Region, Grupa B, cu 1-3 bilanț. Meciurile au avut loc la Pécs, în Ungaria (15-18.01).

Primul meci pentru clujenii antrenați de Sergiu Popa a fost duminică, 16 ianuarie, împotriva lui USK Praga, dispută în care alb-negrii au condus la finalul sfertului inaugural (16-15), pentru ca la pauză cehii să intre cu 37-35. Praga a fost în față pentru mare parte din sfertul al treilea, însă U-BT a revenit la conducere, 55-53, diferența în favoarea cehilor făcându-se printr-un ultim parțial mai reușit. În ciuda eșecului, Andi Folea s-a remarcat cu 24 de puncte, cele mai multe în meci.

Rezultatul final din al doilea meci, cu College Basketball, avea să fie de partea Clujului, deși diferența a fost de două posesii în cele din urmă. U-BT a condus cu 46-31 la pauza mare și spre finalul sfertului al treilea s-a ajuns chiar la +20. Italienii au avut un ultim parțial mai bun și au scăzut diferența, +4 pentru U-BT. Ianis Domocoș a contribuit cu 20 de puncte la victoria echipei sale, iar Alexis Petric a încheiat cu double-double (14 puncte, 11 recuperări).

Clujul n-a avut vreo șansă cu Rátgéber Kosárlabda Akadémia, gazda turneului conducând cu 58 de puncte diferență la un moment dat și a avut 53% din spatele arcului de cerc. Maghiarii au 64 de puncte în prima repriză, perioadă în care au încasat doar 22, la final jucătorii din Pécs trecând de borna celor 100 marcate. Mihnea Legian a terminat cu 18 puncte (3/6 de la distanță) pentru U-BT.

Ultimul meci pentru ardeleni a reprezentat un derby românesc cu Alpha Sport Team Sibiu, alb-negrii conducând la pauză cu 34-20. Sibiul a recuperat deficitul și a controlat total sfertul al treilea (27-7), diferența ajungând la aproape +20 în ultimul parțial. Alpha s-a impus în cele din urmă cu trei posesii între și i-a administrat lui U-BT al treilea eșec în patru meciuri la Pécs. Andi Folea a fost principalul marcator pentru „studenți”, cu 18 puncte (4/9 din spatele arcului de cerc).

Mediile cele mai mari de puncte marcate pentru clujeni în acest turneu din Ungaria au venit din partea lui Andi Folea (16.0) și Ianis Domocoș (15.2).

Rezultatele celor de la U-BT Cluj în Ungaria:

Duminică, 16.01 – U-BT Cluj – USK Praga 64-69

Luni, 17.01 – U-BT Cluj – College Basketball 83-79

Marți, 18.01 – Rátgéber Kosárlabda Akadémia – U-BT Cluj 110-61

Marți, 18.01 – Alpha Sibiu – U-BT Cluj-Napoca 63-54

După cele două turnee EYBL U15 în acest sezon, Clujul a acumulat 3 victorii și 5 înfrângeri.

*foto: Facebook Rátgéber Kosárlabda Akadémia

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!