Stiri Juniori U15 Masculin

Final Four U19 M - Dinamo CSȘ 6 București și CSȘ Târgoviște s-au calificat în finală

Final Four U19 M - Dinamo CSȘ 6 București și CSȘ Târgoviște s-au calificat în finală

CS Dinamo CSȘ Nr. 6 București și CSȘ Târgoviște sunt finalistele Campionatului Național U19 Masculin, după ce au trecut vineri, 22 aprilie, în semifinale de CSM Ploiești respectiv Leii București în cadrul Final Four-ului organizat la Târgoviște.

Dinamo a controlat sfertul de debut împotriva lui CSM Ploiești în prima semifinală și conducea cu 25-6, ajungându-se la 39-18 pentru bucureșteni după tripla lui Pătru. Prahovenii au recuperat două puncte între până la pauză, unde s-a intrat cu 42-23 pentru Dinamo.

Alb-roșii și-au format în câteva rânduri un avantaj de peste 20 de puncte la reluare (51-28), de unde CSM Ploiești a prins o serie bună și a putut reduce puțin din handicap, la intrarea în ultimele 10 minute fiind 58-42. Dinamo n-a avut probleme în sfertul decisiv, perioadă în care a încasat doar opt puncte și s-a impus în cele din urmă cu 83-50, calificându-se în finala Campionatului Național U19.

Patru jucători a avut gruparea din capitală în double digits, lider fiind David Pătru cu 21 de puncte, 6 pase decisive, 5 recuperări și 5 intercepții, Alexandru Luca ajutând cu 20 de puncte și 11 recuperări. Alexandru Chirilă a terminat cu 16 puncte, 5 intercepții și 4 assist-uri pentru CSM Ploiești.

În cea de-a doua semifinală s-au întâlnit CSȘ Târgoviște și Leii București, cei din urmă începând cu 11-0 partida, la finalul sfertul inaugural conducând cu 16-11. Dâmbovițenii au egalat situația pe tabelă la 20-20, Leii intrând la cabine cu 24-22.

Formația din capitală s-a aflat la conducere și pe parcursul sfertului trei (41-35), la jumătatea sfertului decisiv devenind scorul egal între echipe, 45-45. CSȘ Târgoviște a fost condusă cu 49-48 când mai erau trei minute din meci, terminând partida cu un run de 7-1 și s-a calificat în finală după 55-50.

Radu Andrei Dumitru a contribuit cu 21 de puncte, 11 recuperări și 4 intercepții la succesul dâmbovițenilor, Ștefan Ionescu fiind la un pas de double-double pentru Leii București, cu 19 puncte și 9 recuperări.

Meciurile pentru medalii vor avea loc sâmbătă, 23 aprilie, de la ora 11.00 (finala mică) respectiv ora 16.00 (finala mare), potrivit informațiilor prezente pe frbaschet.ro, jocurile putând fi urmărite pe canalul de YouTube CSȘ Târgoviște.

*foto: YouTube CSȘ Târgoviște

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!