Stiri Juniori U15 Masculin

Final8 Juniori. CSS4 Lumina Wolves București – prezentarea echipei, lotul de jucători și staff-ul tehnic

Final8 Juniori.  CSS4 Lumina Wolves București – prezentarea echipei, lotul de jucători și staff-ul tehnic

CSS4 Lumina Wolves București a reușit să califice la turneele finale de junior din acest an nu mai puțin de patru echipe. Vă invităm așadar să cunoașteți istoria acestui club, urmând ca apoi să vă prezentăm componența echipelor calificate la turneele finale din acest an.

Secția de baschet a CSS4 București a fost fondată în 1982, iar de atunci clubul a obținut 26 titluri de Campioni Naționali, alte 20 de medalii la Campionatul Național, a dat loturilor naționale 33 de jucători și echipelor din Liga Națională 54, a transferat sportivi la echipe precum Maccabi Tel Aviv, Aris Salonic, Olimpia Ljubljana sau Unelco Tenerife.

De-a lungul timpului numeroși sportivi au luat calea Americii, primind burse de baschet la colegii. Cel mai bun exemplu este fostul căpitan al echipei naționale, Vlad Moldoveanu. În 1995 sportivul format de club, Constantin Titi Popa, a fost draftat de echipa Los Angeles Clippers din NBA.

În anul 2012, președintele de atunci al CSS4, Adrian Iacobini, și Vlastimir Vukadinovic, fost antrenor în LNBM, au pornit proiectul “Wolves”. În 2016 la acest proiect au aderat și instituțiile de învățământ Lumina, în scopul de a readuce anii de glorie ai CSS4 și de a oferi un plus pentru copiii talentați prin burse educaționale la cea mai de succes rețea de școli particulare din țară.

La Turneele Finale de juniori din august, CSS4 Lumina Wolves Bucuresti are patru echipe calificate, trei la masculin (U18, U16 si U15) și una la feminin (U16).

Cele masculine sunt antrenate de Slobodan Kalinic, Alexandru Vasile, Claudiu Pană, Bogdan Stăncuț și Andrei Rusu, iar cea de fete de Nedeljko Lazic.

Din palmaresul lui Nedeljko Lazic evidențiem trofee importante în baschetul feminin: Euroliga (de două ori), FIBA Cup, Campionatul și Cupa Rusiei, Campionatul Israelului, Campionatul și Cupa Macedoniei. Lazic a fost de asemenea în sezonul 2008/2009 asistentul lui Dusko Vujosevic la renumita echipă sârbă de baschet masculin Partizan Belgrad, alături de alb-negri câștigând Campionatul și Cupa Serbiei, Liga Adriatică și ajungând în Top 8 al Euroligii masculine.

Antrenorul sârb este în prezent selecționerul naționalei de U17 feminin, urmând sa reprezinte România la Campionatul Mondial de anul viitor. Lazic a fost confirmat recent și la nationala de fete U18. În trecut a lucrat cu nume grele din baschetul feminin mondial precum Tina Thompson, DeLisha Milton-Jones, Yolanda Griffith sau Diana Taurasi.

Loturile celor de la CSS4 Lumina Wolves București, calificate la turneele finale:

CSS4 Lumina Wolves U18 masculin

#4 Dumitru Andrei

#5 Farini George

#6 Constantinescu Matei

#7 Pătran Paul

#8 Dumitrescu Matei

#10 Măruntu Valentin

#21 Stoica Marius

#23 Cojocaru Samuel

#24 Stoian Călin

#32 Batală Mihnea

#33 Pavel Mihnea

#34 Pușcașu Tiberiu

#35 Bratu Tudor

#41 Suciu Cătălin

#77 Tabacu Mihnea

Antrenor principal Kalinić Slobodan

Antrenori secunzi Pană Claudiu, Stăncuț Bogdan

Lumina Wolves U18 se afla pe locul trei în Grupa 1A, cu 3 victorii și 4 înfrângeri. La turneul final ei îi vor întâlni pe cei de la U-BT Cluj-Napoca, LPS Focșani, CSU Sibiu, CSU Știința București, LPS Bihorul Oradea, CS Agronomia București și CSA Steaua București.

CSS4 Lumina Wolves U16 masculin

#0 Carstea Luca

#1 Spătaru Horia

#4 Maxim Ștefan

#5 Florea Rafael

#6 Constantinescu Matei

#7 Băjan Darius

#10 Stanciu Mihai

#13 Târnea Ianis

#14 Oancea Philip

#20 Solomon Vlad

#21 Mitrică Marc

#23 Stoica Ionuț

#31 Voinea Daniel ( cap.)

#34 Șomcutean Bogdan

#69 Constantinescu Ștefan

Antrenori: Alexandru Vasile si Claudiu Pană

Lumina Wolves U16 se afla în momentul întreruperii campionatului pe locul 4 în Grupa 1A. Ei îi vor întâlni la turneul final pe cei de la ABC Leii București, LPS Bihorul Oradea, CS Otopeni, Dinamo CSS6 Bucuresti, ABC Laguna Bucuresti, U-BT Cluj-Napoca și CSS Târgoviște.

 

Lupii noștri U16 s-au calificat și ei la Turneul Final al Campionatului Național! 🏀🏆 În luna august băieții îi vor...

Posted by Lumina Wolves on Sunday, May 24, 2020

CSS4 Lumina Wolves U16 Feminin

#1   Doba Alexia

#7   Iftene Mara

#9   losif Andrea

#10 Mitu Alexia

#15 Teodosiu Irina

#22 Huidu Maria

#23 Ghinea Irina (cap.)

#24 Teodosiu Catinca

#30 Ghinea Catinca

#41 Toma Daria

#90 Neagu Andrea

Antrenori Nedeljko Lazic si Adrian Iacobini

Echipa feminină a Lumina Wolves U16 era neînfrântă la momentul întreruperii sezonului, cu 6 victorii din tot atâtea meciuri. La Turneul Final ele vor întâlni formațiile celor de la  Olimpia Rapid București, LT Lucian Blaga Reghin, CSS Craiova, CSS Sfântu Gheorghe, ABC U Oradea, LPS CSS Satu Mare și CSS Sibiu!

 

Venind de pe prima poziție în grupă, cu 6 victorii din 6 meciuri jucate în Faza Semifinală, lupoaicele noastre U16 s-au...

Posted by Lumina Wolves on Saturday, May 23, 2020

CSS4 Lumina Wolves U15 masculin

#4 Obreja Vlad

#9 Cârstoiu Andrei

#11 Rudnițchii Luca

#12 Cărășel Vlad

#13 Florea Rafael

#14 Stănculescu Andrei

#22 Tudor Andrei

#30 Papuc Robert

#40 Ion-Dumitru David

#43 Banu Cristian

#45 Vocheci Maximilian

#49 Iacob Andrei

#55 Bilbie Gabriel

#75 Vlad Tudor

#77 N'gaide Dennis

#88 Smărăndeanu Mihnea

Antrenor principal Kalinić Slobodan, Antrenor secund Pană Claudiu

La momentul întreruperii sezonului, CSS 4 București avea 4 victorii și o înfrângere în Grupa A. Ei îi vor întâlni în Final 8 pe cei de la CSS CSM Târgu Jiu, CN Aurel Vlaicu București, CSS Ploiești, CS Otopeni, ACS Dan Dacian București, ABC Leii București și CSM Galați.

 

Lupii noștri U16 s-au calificat și ei la Turneul Final al Campionatului Național! 🏀🏆 În luna august băieții îi vor...

Posted by Lumina Wolves on Sunday, May 24, 2020

*foto: facebook Lumina Wolves

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!