Stiri Juniori U15 Masculin

Gheorghe Mandache: "La Europenele de la Oradea ne propunem să ieşim din grupe"

Mihai Liţiu (Arad)

Mihai Liţiu (Arad)
07.07.2011

Timp de două zile naţionala U18 feminină a României s-a aflat la Arad acolo unde a efectuat un scurt stagiu de pregătire. Profitând de această ocazie, Total Baschet a luat parte la ultimul antrenament al selecţionatei tricolore înainte de deplasarea în Serbia programată astăzi, 7 iulie.

Antrenorul principal al României, Gheorghe Mandache, a acceptat să răspundă mai multor întrebări referitoare la componenţa, program şi obiectivul reprezentativei U18 ce va evolua la Campionatul European U18 Divizia A de la Oradea programat pentru perioada 4 - 14 august.

Care este componenţa actuală a lotului ?

În momentul de faţă la Arad sunt 11 jucătoare, dintre care zece sunt sănătoase, deoarece Bianca Blănaru s-a accidentat la primul meci de verificare susţinut de naţionala U16 în Serbia. Mâine vom pleca spre localitatea sârbă Kikinda pentru a disputa câteva meciuri amicale împotriva selecţionatei U18 a Serbiei. O vom lua şi pe Blănaru cu noi, chiar dacă nu va evolua. Sperăm să îşi revină săptămâna următoare atunci când vom susţine alte meciuri de verificare în Bulgaria. Nu este ceva foarte grav, e o entorsă care în şapte zile se poate recupera. Suntem 11 plus trei fete care se vor alătura pregătirii noastre după Campionatul European de la Novi Sad. Este vorba de Ursu, Băluţă şi Crăciun.

~Program încărcat cu 11 meciuri amicale programate în această lună~

Care este programul următor al naţionalei noastre ?  

Mâine ne vom deplasa în Serbia unde vom disputa trei meciuri împotriva selecţionatei similare a Serbiei. De la Kikinda vom pleca direct la Bucureşti. În data de 13 dimineaţă avem vizita medicală, iar o zi mai târziu plecăm în Bulgaria unde pe 15, 16 şi 17 vom disputa trei meciuri amicale împotriva Bulgariei U18 urmând ca pe 19 să ajungem la Oradea. Acolo vom fi întreg lotul, în formulă completă. Pe 22, 23 şi 24 vom pleca în Slovacia unde vom susţine din nou mai multe jocuri amicale. Ne reîntoarcem la Oradea şi pe 30 şi 31 vom susţine două meciuri amicale împotriva împotriva Franţei, echipa care vine cu 9 zile mai rapid la Campionatul European.

Care este obiectivul reprezentativei noastre ?

În primul rând ne propunem să ieşim din grupe. Nu dorim să ajungem să ne luptăm pentru locurile 13-16 pentru că va fi foarte greu. Oricum pentru noi toate meciurile sunt foarte grele. Chiar în această zi (nr. miercuri) am citit că Turcia, care este în grupă cu noi, a bătut la 11 puncte Franţa. Dar în oricare grupă am fi picat ar fi fost la fel de greu. Vom juca meci de meci la intensitate maximă. Nu ne vom alege un adversar din cei trei din grupă şi să ne îndreptăm atenţia spre doar o echipă. Vom încerca să câştigăm şi primul meciu cu Rusia. Eu tot sper, doamne ajută să fim cu toate categoriile la feminin în prima divizie valorică (nr. în prezent doar U16 nu se află în Divizia A) şi astfel să crească şi performanţele naţionalei de senioare a României.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!