Stiri Juniori U15 Masculin

Luca Colceag, după meciul cu Islanda: „Toată lumea a fost supărată”

Luca Colceag, după meciul cu Islanda: „Toată lumea a fost supărată”

Echipa U20 a României revine astăzi, 19 iulie, pe teren, la Campionatul European U20, divizia B, organizat în Tbilisi, Georgia. După înfrângerea dureroasă cu Islanda, scor 67-93, tricolorii încearcă să își ia revanșa față de fani cu un succes împotriva Estoniei.

Înainte de duelul cu țara baltică, l-am contactat pe Luca Colceag, unul din liderii acestei generații, iar tânărul jucător ne-a vorbit despre eșecul cu Islanda, despre cum s-a regrupat formația după meci, dar și despre așteptările elevilor lui Florin Nini în legătură cu ultimele două jocuri din grupă.

Începutul sfertului trei a fost crucial pentru noi. Au înscris trei aruncări de trei consecutive prin care s-au distanțat și au prins încredere, iar apoi au continuat să marcheze de-a lungul sfertului. Diferența a crescut foarte tare și nu am mai avut cum să recuperăm. După meci toată lumea a fost supărată, însă în ziua următoare ne-am strâns cu toții, am discutat, am văzut câteva faze alese de domn profesor și acum ne concentrăm asupra meciului cu Estonia. Trebuie să câștigăm ambele partide pentru a avea o șansă de a ne califica în primele opt. Vom încerca tot posibilul pentru a le câștiga.

Pe site-ul FIBA, Colceag a fost inclus într-un top cu opt baschetbaliști care merită să fie văzuți la acest campionat european de juniori. L-am întrebat pe noul component al Montana State University ce părere are despre această distincție.

Desigur, m-am bucurat când am văzut că am fost ales în cei opt dar, din nefericire, cu cinci zile înainte de campionat, într-un meci de pregătire cu Bulgaria, am făcut o entorsă destul de gravă la glezna dreaptă. Am încercat să mă recuperez cât s-a putut de mult pentru a putea juca, însă am evoluat cu dureri și foarte slăbit fizic, din cauza celor cinci zile de repaus. Din acest motiv, selecția aceasta m-a frământat pentru că nu pot să joc la capacitate maximă, din cauza accidentării, cu toate că îmi doresc enorm să arăt că merit să fiu ales în cei opt.

În cele două meciuri disputate până acum, Luca Colceag are medii de 11 puncte, 5.5 recuperări și 2.0 pase decisive. România, cu un bilanț de 1-1, ocupă locul al 4-lea în grupa A, fiind în spatele Islandei, Estoniei și Olandei.

Confruntarea cu Estonia începe la ora 15:45 și poate fi urmărită la următorul link:

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!