Stiri Juniori U15 Masculin

Marcel Țenter, despre Gheparzii Summer Camp 2020: „Copiii au răspuns excelent”

Marcel Țenter, despre Gheparzii Summer Camp 2020: „Copiii au răspuns excelent”

În perioada 4-9 august la Constanța a avut loc Constanța Gheparzii Summer Camp 2020, unde au fost prezenți 30 de sportivi. Marcel Țenter a fost antrenorul coordonator al acestui eveniment sportiv și ne-a povestit despre cele întâmplate la Marea Neagră:

„A fost foarte frumos la Constanța. Ne-am antrenat foarte intens timp de 5 zile. Am avut parte de o vreme călduroasă iar antrenamentele au fost foarte devreme dimineața și seara foarte târziu. Copiii au făcut eforturi mari și am fost foarte impresionat de dorința lor de a face întocmai ce li s-a propus. Au făcut un efort chiar peste limitele lor. Cei mai mari au participat și la antrenamente de șut individual și corectare a aruncării, începând de la ora 6:30 dimineața. Am avut aproximativ 6 ore de antrenamente pe zi, care au inclus pregătire tehnică individuală, pregătire fizică și mental coaching. Am avut 30 de copii prezenți la camp, pe care i-am împărțit în două grupe. Am avut o echipă de 5 antrenori, așa că fiecare a avut parte de o foarte mare atenție din partea noastră. Am reușit să ne descurcăm foarte bine astfel încât să nu fie probleme cu distanțarea. În aceste vremuri am fost nevoiți să asigurăm condiții foarte clare de siguranță pentru copii.”

Un lucru mai rar întâlnit la asemenea camp-uri a avut loc de această dată la Constanța. Sesiunile de mental coaching nu i-au vizat pe copii, ci pe părinții lor, scopul fiind o mai bună înțelegere a mediului baschetbalistic și a problemelor cu care aceștia se pot confrunta.

„De data asta nu au făcut copiii mental coaching, ci părinții. Mental coaching-ul pentru părinți a avut drept scop ca aceștia să împărtășească experiența pe care o au în legătură cu sportul iubit de copiii lor, cum împacă școala cu sportul, care sunt problemele specifice vârstei și care ar putea fi soluțiile de corectare a unor atitudini care ar putea apărea în timpul școlii.”

Marcel Țenter ne-a vorbit și despre importanța camp-urilor, mai ales în acestă perioadă de pandemie, dar și despre necesitatea pregătirii individuale pentru tinerii sportivi:

„Aceste camp-uri sunt importante în general vorbind. Sigur că acum e o situație specială în care nu sunt competiții și trebuie folosit în mod corect acest timp. Majoritatea cluburilor se antrenează afară în mod regulat însă aceste vremuri dau oportunitatea și timpul fizic necesar pentru antrenamentul individual care este vital. Dezvoltarea tehnică asigură un progres mult mai mare al copiilor, bineînțeles totul dublat de pregătirea fizică și de pregătirea mentală. În acest moment oportunitatea este antrenamentul individual, din toate punctele de vedere, tehnic, fizic și mental, încă o dată. Mă bucur că cluburile lucrează, că au fost organizate mai multe camp-uri, drept dovadă camp-ul de la Sibiu, camp-ul de la Timișoara și noi la Constanța. Cu cât lucrăm mai mult, cu atât va fi mai bine pentru copiii noștri. Acest tip de activitate cred că trebuie urmat de toată lumea.”

Fostul antrenor al echipei naționalei a vorbit și despre greutățile puse de pandemie în buna desfășurare a evenimentului, care la final a adus totuși satisfacție organizatorilor.

„Cel mai mare inamic pe care l-am avut a fost îndoiala. Îndoiala părinților, îndoiala tuturor. Spre fericirea noastră, nu am avut niciun incident, totul a decurs șnur și am fost foarte atenți. Nu a fost ușor, însă suntem foarte mulțumiți că am reușit să-l organizăm și am reușit să muncim foarte bine. Aici un credit foarte mare îl au antrenorii, echipa mea de la Gheparzii: Aleks Gacesa, Nenad Djurovic – antrenor pregătire fizică, Isabelle Țenter. Am fost ajutați de Carmin Popa de la Phoenix Constanța. Bineînțeles, totul cu sprijinul președintelui clubului Phoenix Constanța și gazda noastră, domnul Mănăstireanu. Lor le mulțumesc pentru efort, a fost greu dar am venit fericiți deoarece copiii au răspuns excelent și am simțit în aceste zile că am avut progres. Până la urmă aceasta este cea mai mare satisfacție.”

Experiența trăită la acest camp ne-a fost redată și de Vlad Cozea, baschetbalist în vârstă de 16 ani legitimat la Dinamo CSS nr. 6 București.

„Antrenamentele de la acest camp au fost la un nivel ridicat din punct de vedere fizic și tehnic. Am fost încântat să fac parte din colectivul de sportivi antrenat de Marcel Țenter. Cel mai important lucru pe care l-am reținut în urma acestui camp este că trebuie să ai o mentalitate de învingător dacă vrei să ajungi un jucător profesionist. Aș vrea să particip la cât mai multe camp-uri deoarece consider că mă ajută în pregătirea mea.”

foto: gheparzii.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!