Stiri Juniori U15 Masculin

Nijal Pearson: „Obiectivul e să câștigi de patru ori. Fiecare detaliu, fiecare posesie contează”

Nijal Pearson: „Obiectivul e să câștigi de patru ori. Fiecare detaliu, fiecare posesie contează”

CSM Oradea își va începe duminică, 12 mai, cursa spre cel de-al 4-lea titlu național din istoria clubului. Formația bihoreană o are ca adversară pe U-BT Cluj-Napoca, iar primele două meciuri se vor desfășura în BTarena.

Nijal Pearson, unul dintre cei mai importanți jucători din lotul lui Cristian Achim, a oferit o declarație site-ului nostru, în care a prefațat seria cu alb-negrii:

Mă aștept la o finală foarte competitivă, între două echipe foarte bune, foarte bine antrenate, cu multă experiență. Ambele echipe își doresc extrem de mult să câștige și e entuziasmant pentru noi. Aștept cu nerăbdare finala, sunt gata să evoluez la un nivel înalt și vrem să ne facem treaba și să câștigăm.

În ciuda faptului că vin după o semifinală extrem de disputată cu CSO Voluntari, baschetbalistul american a declarat că el și colegii lui nu sunt obosiți:

Seria împotriva echipei din Voluntari a fost ciudată. Ne-am făcut treaba în primele două jocuri și apoi ei au jucat foarte bine la ei acasă. Ei au evoluat excelent, iar noi foarte slab. Însă, în meciul 5, am început din nou să ne simțim bine, să ne facem jocul. Nu suntem obosiți. Cred că a fost bine pentru noi că ne-am confruntat cu un moment complicat pentru a ne uni și pregăti de finală. Cu siguranță va fi mult mai greu fiindcă jucăm împotriva unei echipe mult mai bună dar, așa cum am spus, suntem entuziasmați.

Legat de cele două dueluri cu U-BT din sezonul regulat, ambele câștigate la limită de clujeni, Pearson a spus următoarele:

Sezonul regulat este sezonul regulat. Așa cum ai spus, ne-au bătut de trei ori și nu mai putem face nimic pentru a schimba acele rezultate. Da, am jucat bine însă am pierdut așa că eu nu sunt satisfăcut. Nu iau acele jocuri ca pe niște victorii din punct de vedere al moralului pentru că, la finalul zilei, ei au găsit modalități pentru a câștiga, iar noi nu. Noi avem încredere în noi înșine, iar cele două jocuri nu ne dau o încredere suplimentară și nici nu ne răpesc din încrederea pe care o avem. Credem în noi, știm ce echipă avem, ce jucători suntem în vestiar așa că vom ieși pe teren pentru a lupta. Dacă i-am fi bătut noi de două ori în campionat sau dacă scorul ar fi fost 1-1, nu ar fi contat. Tot ce contează e ce se întâmplă acum.

În 2022, pe vremea când evolua la Rostock Seawolves, Pearson a devenit campion al ligii secunde a Germaniei, astfel că acesta știe de ce este nevoie pentru a te impune într-o finală:

Cred că cel mai important în câștigarea unei finale este ca toți jucătorii și antrenorii să fie pe aceeași lungime de undă. Toată lumea trebuie să fie concentrată pe obiectivul comun fiindcă fiecare detaliu minor contează, fiecare meci contează. Nu putem să fim prea încrezători sau prea dezamăgiți în niciun moment. Nu contează faptul că ne-au bătut de două ori. Nu contează dacă învingi o dată, de două ori sau de trei ori. Obiectivul e să câștigi de patru ori. Fiecare detaliu, fiecare posesie contează. E un război și sunt entuziasmat. De-abia aștept.

Primul meci are loc duminică, 12 mai, la ora 17:00, și va putea fi urmărit, în direct, pe Digi Sport 2, Prima Sport 2 și pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    You walk that walk and talk that talk
    Mama didn't raise no fool and Papa CoAch either the same! So lets start counting to the four: our first win will be tomorow!

    cu 3 săptămâni în urmă (11.05.2024) Raspunde
  • M.C. :

    1 -0
    Poștașul, la cât ai ajuns? Din sala s-au văzut 95 la mai puțin. 😜

    cu 2 săptămâni în urmă (12.05.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!