Stiri Juniori U15 Masculin

Phoenix vs Phoenix

Adrian Micinic; foto: www.phoenixgalati.ro

Adrian Micinic; foto: www.phoenixgalati.ro
03.06.2011

Miercuri (01.06), cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, pe terenul de sport al Colegiului Naţional 'Costache Negri' din Galaţi a avut loc un meci demonstrativ unic în analele baschetului. Echipa U18 masculin a cubului Phoenix LPS din localitate, campioană naţională în 2011, a primit replica legendarei trupe rock Phoenix.

Evenimentul a marcat totodată 11 ani de existenţă a clubului de baschet Phoenix din Galaţi dar şi 50 de ani de când iubitorii de muzică bună din România se mândresc cu trupa rock Phoenix.

Din lotul celebrei trupe muzicale au făcut parte Nicu Covaci (foto 1, în acţiune)- liderul, compozitorul şi chitaristul trupei, Ovidiu Lipan "Ţăndărică" - bateristul formaţiei, Moni Bordeianu - primul solist din istoria de jumătate de secol a trupei bănăţene sau mai tânărul Cristi Gram, noul chitarist al lui Phoenix. Alături de aceştia a fost prezent şi Virgil Stănescu, cel mai cunoscut baschetbalist român al momentului.

Confruntarea s-a întins pe durata a aproximativ 20 de minute, la capătul căreia s-a desfăşurat o sesiune de autografe. Cei prezenţi au putut savura slam dunk-urile lui Virgil Stănescu împreună cu căzăturile lui Ovidiu Lipan.

În încheierea evenimentului, Florin Nini, managerul clubului Phoenix Galaţi, a declarat următoarele:

„Dorinţa noastră a fost ca la 10 ani de activitate să sărbătorim alături de trupa de muzică rock cu acelaşi nume, care pentru noi toţi reprezintă simbolul continuităţii şi longevităţii. Nu s-a putut anul trecut, dar acum am profitat de prezenţa lor în oraşul nostru şi am încheiat un parteneriat. Cultura s-a îmbinat cu sportul iar copii au avut ce învăţa, în faţa lor aflîndu-se nişte rădăcini ale activităţii profesionale. Noi vom încerca să le urmăm exemplul, dar pentru asta va trebui să muncim foarte mult, să avem continuitate atât în pregătire, cât şi ca performanţe. Aş vrea să mulţumesc Direcţiei Judeţene pentru Tineret şi Sport, doamnei director Magdalena Irincu, care ne-a sprijinit, ca de fiecare dată, la organizarea acestui eveniment” (www.phoenixgalati.ro).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!