Stiri Juniori U15 Masculin

Prestații excelente pentru echipele românești în EYBL

Prestații excelente pentru echipele românești în EYBL

CSM Petrolul Ploiești și CSU Știința București se află în perioada 13-16 octombrie în Germania, la Hamburg, cu ocazia primului turneu al grupei A din European Youth Basketball League la categoria U17. Trei victorii s-au obținut până în acest punct, singurul rezultat negativ fiind pentru CSM Petrolul în al doilea meci disputat la Hamburg.

Prahovenii au debutat încă de joi, 13 octombrie, cu o victorie în meciul cu Academy Istanbul, scor 63 la 49. Codruț Dinu (21 de puncte, 4 pase decisive, 4 intercepții) și Christos Manthopoulos (12 puncte, 7 recuperări) au fost oamenii în double figures pentru CSM Petrolul.

În continuare galben-albaștrii s-au duelat cu Balkan Botevgrad, bulgarii având câștig de cauză (68-61), la capătul unui meci în care CSM Petrolul Ploiești a putut să se apropie în multiple ocazii pe tabelă. Asemenea primei partide și de data aceasta Codruț Dinu a condus lista marcatorilor pentru români cu 20 de puncte și 12 recuperări, în double figures fiind și George Angelian (14 puncte, 13 recuperări), respectiv Armand Suciu (11 puncte, 4 recuperări, 3/6 de la distanță).

Știința București și-a început vineri (14.10) parcursul în EYBL U17 cu o victorie convingătoare în fața lui Inter Bratislava, 72-49. Diferența a fost făcută încă din prima repriză, când galben-negrii au încasat doar 19 puncte. David Orbulescu s-a remarcat cu 24 de puncte, 10 intercepții și 9 recuperări pentru 37 index al eficienței și Mihnea Vlaicu Popa l-a urmat cu 15 puncte și 6 pase decisive.

Ultimul meci al zilei i-a adus încă un succes fără drept de apel Științei, 116-57 în fața lui London Elite. Bucureștenii au controlat în totalitate partida cu adversara care a avut doar opt jucători pe foaia oficială, avantajul maxim fiind de 61 de puncte. Mihnea Vlaicu Popa (26 de puncte, 8 intercepții, 8 pase decisive) și David Orbulescu (25 de puncte, 4 intercepții) au fost principalii marcatori, Știința terminând cu 28 de intercepții acest duel.

Programul arată astfel în continuare pentru cele două reprezentante ale României:

Sâmbătă, 15 octombrie

  • Știința București - Debrecen Academy - ora 12.30
  • NTSV-Wildcats Hamburg - CSM Petrolul Ploiești - ora 16.30

Duminică, 16 octombrie

  • CSM Petrolul Ploiești - Inter Bratislava - ora 10.00
  • Știința București - Academy Istanbul - ora 12.00

Toate meciurile sunt disponibile pe canalul de YouTube Camugo.

*foto: Facebook CSM Ploiești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!