Stiri Juniori U15 Masculin

Recomandările INSP privind orele de educație fizică și sport

Recomandările INSP privind orele de educație fizică și sport

Școlile se vor redeschide după un nou format din pricina pandemiei de covid-19, iar orele de educație fizică și sport nu vor face nici ele excepție. Astfel, Ministerul Sănătății, prin intermediul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP) a publicat o serie de recomandări pentru felul în care s-ar putea desfășura orele de sport din școli. Iar o parte dintre acestea afectează și jocul de baschet practicat în școli.

Din documentul propus de INSP (ce poate fi consultat aici), aflăm că orele de sport „vor fi la finalul cursurilor, pentru ca elevii să poată pleca direct acasă”. De asemenea, se pot practica sporturi doar în aer liber, sub atenta supraveghere a profesorului de educație fizică. Cele două sporturi pentru care există recomandări sunt fotbalul și baschetul.

Astfel, la fotbal se recomandă ca jocul să se desfășoare la o singură poartă, cu un portar și patru jucători de câmp, adică celebrul „La Mălai”.

Recomandările în ceea ce privește jocul de baschet sunt și mai bizare. Potrivit INSP, fiecare elev ar trebui să aibă mingea proprie și va arunca la coș, pe rând, păstrând spațiu suficient de mari față de colegii lui. Driblingul și pasele vor fi interzise. Așadar, jocul de baschet de la orele de educație fizică se va rezuma, în mintea specialiștilor, doar la concursuri de aruncări.

După terminarea orei de educație fizică, mingile utilizate vor fi colectate într-un sac special destinat, și vor fi dezinfectate riguros utilizând substanțele dezinfectante avizate urmând a fi depozitate apoi în alt sac separat de cel în care au fost colectate (și care urmează a fi și el dezinfectat și pregătit pentru utilizarea ulterioară).

Pentru desfășurarea orelor de educație fizică, elevii vor fi instruiți, ca pe tot parcursul activității să nu-și atingă fața, gura, ochii, nasul cu mâinile ne igienizate, păstrând un comportament civilizat.

La finalul orelor de educație fizică, toți elevii trebuie să se spele pe mâini cu apă și săpun timp de 20 de secunde. Dacă nu este posibilă spălarea mâinilor este necesar să se efectueze igiena mâinilor cu un antiseptic pe bază de alcool.

Se va efectua curățenia, dezinfecția cu soluția vizate și aerisirea sălii de sport după fiecare grupă de elevi.

În același document INSP recomandă clase de maximum 10-15 elevi, elevii să stea maximum 4 ore pe zi la școală, iar fiecare oră de curs să dureze cel mult 30 de minute, în condițiile în care jumătate din elevi învață de acasă online.

*foto: Alina Cojocaru

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Alexandria 22Liza22 :

    ...
    Celebra tara de babuini cu ideile lui tipice.

    cu 3 ani în urmă (19.06.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!