Stiri Juniori U15 Masculin

Schimbare importantă de regulament la nivelul competiţiilor de juniori

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
22.06.2011

Biroul Federal al forului de specialitate din ţara noastră a decis, marţi, să schimbe modul de evoluţie al jucătorilor într-un meci. Astfel, de la babybaschet şi până la categoria sub 15 ani, toate echipele vor trebui să folosească cinci sportivi, plus o rezervă, dacă aceasta există, în cazul formaţiilor cu 11 sau cu 12 baschetbalişti pe foaia de arbitraj, în primul sfert, după care, în cea de-a doua perioadă vor intra restul componenţilor grupării respective. Din sferturile trei şi patru se va juca normal.

Până la sfârşitul sezonului competiţional 2010-2011, această prevedere de regulament se aplica doar la Liga Naţională de Minibaschet. Din septembrie 2011, oficialii federaţiei din ţara noastră au introdus această măsură şi la juniori trei dar şi la Under 15, tocmai pentru a se putea dezvolta baschetul juvenil.

Potrivit frbaschet.ro, dacă o echipă are pe foaia de arbitraj mai puţin de zece sportivi atunci, în sfertul al doilea, vor putea să intre în meci doar jucătorii care nu au bifat primele zece minute.

Pentru alte detalii accesati acest link...

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!