Stiri Juniori U15 Masculin

TF U15 M - Dan Dacian București și Academia Phoenix Galați s-au calificat în finală

TF U15 M - Dan Dacian București și Academia Phoenix Galați s-au calificat în finală

Dan Dacian Portocaliu București și Academia de Baschet Phoenix Galați se vor lupta duminică, 27 martie, pentru titlul național la categoria U15 la nivel masculin.

„Lupii dacici” au trecut în semifinale de Leii București cu 70 la 49 în cadrul Turneul Final ce se desfășoară la Târgoviște.

Diferența s-a făcut în special prin sfertul trei câștigat de Dan Dacian cu 22-4, la intrarea în parțialul decisiv situația de pe tabelă în derby-ul bucureștean fiind 62-35 în favoarea „lupilor dacici”.

Tudor Pârvu a încheiat cu 17 puncte și 10 recuperări din echipa antrenată de Andrei Beațu, tot cu double-double terminând și Șerban Matea (13 puncte, 11 recuperări) respectiv Petru Voiculescu (12 puncte, 11 recuperări). Principalul marcator al disputei din semifinale a venit din tabăra învinșilor, Matei Roșu adunând 21 de puncte și 10 recuperări pentru Leii București.

Dan Dacian București a ajuns în finală după ce și-a câștigat toate jocurile de la Târgoviște și are 15-1 bilanț la general în sezonul 2021-2022 din Campionatul Național U15.

Phoenix Galați, singura fără eșec în acest sezon

Academia de Baschet Phoenix Galați s-a impus în cea de-a doua semifinală, trecând cu 78-67 de CSȘ Ploiești.

Dunărenii au întors situația în favoarea lor în ultimul sfert, după ce Ploieștiul conducea cu 56-50 după 30 de minute, în parțial decisiv Phoenix preluând conducerea la 61-60 și apoi de la 64-64 a încheiat partida cu un run de 14-3.

Matei Șorodoc a contribuit cu 26 de puncte și 23 de recuperări (16 defensive) pentru Galați, tot cu 26 de puncte terminând și Sebastian Boghean, alături de 11 recuperări. Codruț Dinu s-a remarcat cu 33 de puncte și 12 recuperări pentru CSȘ Ploiești, fiind singurul din tabăra prahovenilor în double digits.

Academia Phoenix Galați a ajuns în ultimul act după 16-0 bilanț pe parcursul întregului sezon, fiind singura echipă la U15 Masculin fără înfrângere în acest campionat.

Finala dintre Dan Dacian București și Academia de Baschet Phoenix Galați va avea loc duminică, 27 martie, de la ora 15.00 și poate fi urmărită în direct pe YouTube FRB TV.

*foto: EYBL

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Da
    Pentru mine care am urmărit atent sezonul de U15, nu e absolut nici o surpriză prezența celor două echipe în finală. Cei de la Dan Dacian pleacă favoriți mâine, dar finala se joacă cu siguranță.

    cu 2 ani în urmă (27.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!