Stiri Juniori U15 Masculin

U16 F: România este în sferturile de finală ale Campionatului European de la Podgorica

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.08.2023

U16 F: România este în sferturile de finală ale Campionatului European de la Podgorica

Reprezentativa de U16 Feminin a României își continuă parcursul fără greșeală de la Campionatul European U16 – Divizia B, de la Podgorica. Tinerele Acvile au trecut și de Slovacia cu scorul de 68-54 și sunt sigure de calificarea în sferturile de finală, cu o etapă înainte de finalul fazei grupelor.

România: Anisia Constantinescu, Ioana Savu, Petra Matei, Silvia Pop, Carina Dănciulescu

Slovacia: Daniela Hudecova, Katarina Sediva, Tamara Mandelikova, Iva Mihaljevicova, Veronika Tatosova

Tricolorele au început cu patru puncte înscrise fără răspuns din partea adversarelor, prin Matei și Savu. Sediva a lovit prima pentru adversare, pentru ca mai apoi Savu cu un and-one să ducă scorul la 7-2. Slovacele au echilibrat situația și au venit la un singur punct, înaintea unui run de 6-1 al fetelor noastre, finalizat de un layup al lui Salamon. România nu a înscris apoi preț de trei minute, astfel că după 10 minute tabela indica 13-10.

Mandelikova a redus diferența la un singur punct cu un coș la inel în debutul celui de-al doilea parțial. România a reușit să păstreze inițiativa datorită reușitelor din interior bifate de Savu și Pop. Tatosova a înregistrat primul coș de la distanță al disputei și tabela indica 17-15. Matei a răspuns cu un floater, înainte ca Sediva să înscrie pe recuperare ofensivă. Matei, Savu și Dănciulescu au dus apoi diferența în double-digits pentru prima oară în meci. Aceasta s-a păstrat până la pauza mare, când scorul era 37-23, datorită unui floater al lui Dănciulescu.

Debutul părții secunde a fost sărac în realizări ofensive, primul coș din acțiune fiind bifat de Matei, de la semi-distanță. Dănciulescu a înscris și ea pentru a majora diferența la 17 puncte. Sediva a lovit prima oară pentru slovace în sfertul al treilea. Au urmat din nou mai multe momente fără puncte înscrise de ambele părți, înainte ca Mihaljevicova să puncteze de la linia de pedeapsă. România a încheiat cu un forcing parțialul și scorul era 49-34 înaintea actului decisiv.

Mandelikova și-a apropiat echipa la 13 puncte printr-un coș de la semi-distanță. Dănciulescu a spart gheața pentru România în sfertul al patrulea, după aproape patru minute fără vreun punct înscris. Sediva a înscris în tranziție pentru a transforma ecartul în unul de o singură cifră.  Michalikova a marcat pe pătrundere și scorul devenea 51-46. Dănciulescu a întrerupt momentul bun al adversarelor cu un and-one. România a încheiat disputa cu un run de 14-4, astfel că scorul final a fost 68-54.

Carina Dănciulescu a fost MVP-ul confruntării, terminând cu 20 de puncte și 6 recuperări. Silvia Pop a fost în double-double, cu 12 puncte și 10 recuperări. Ioana Savu a avut la rândul său 16 puncte, 8 recuperări, 3 pase decisive și 4 intercepții. Katarina Sediva s-a remarcat din tabăra adversă, cu 11 puncte și 19 recuperări.

În ultima etapă din faza grupelor, România va juca cu Lituania, disputa fiind programată luni, 14 august, de la ora 22:00. Această confruntare va decide cel mai probabil liderul grupei A, balticele având și ele un bilanț perfect la acest moment.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!