Stiri Juniori U15 Masculin

U16 M: România va lupta pentru medaliile de bronz la Campionatul European de la Pitești

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
12.08.2023

U16 M: România va lupta pentru medaliile de bronz la Campionatul European de la Pitești

România a ratat șansa de a juca finala Campionatului European U16 Masculin - Divizia B, de la Pitești. Parcursul fără cusur al tricolorilor de la turneul final a fost oprit de semifinala cu Bulgaria, pierdută cu scorul de 56-67. Elevii lui Emmanouil Papamakarios vor lupta duminică pentru medaliile de bronz

România: Codruț Dinu, Melvin Dubuc, Andrei Buboi, Paul Itu, Dragoș Constantinescu

Bulgaria: Stefan Kasabov, Ivaylo Skrinski, Daniel Hinkov, Kaloyan Kolev, Kaloyan Balkandzhiev

Tricolorii au început cum nu se putea mai bine partida și au marcat cinci puncte consecutive, prin coșul de la semi-distanță al lui Buboiu și tripla lui Dinu. Hinkov a adus primele puncte pentru oaspeți cu un lay-up, înainte ca Constantinescu să marcheze patru puncte consecutive și să ducă scorul la 9-2. Hinko și Stanev au redus apoi deficitul la o singură posesie, conducând un run de 6-0 al bulgarilor. Roșu și Dubuc au întrerupt momentul bun al adversarilor. Dinu a stabilit scorul după primele 10 minute: 17-14.

Stanev a adus primele puncte din cel de-al doilea parțial, reducând diferența de pe tabelă la un singur punct. Prima jumătate a sfertului doi a fost săracă în realizări ofensive, cele două echipe reușind să înscrie câte o singură dată, prin Dinu și Kasabov. Tricolorii s-au menținut la două posesii prin tripla lui Dubuc, cu care scorul devenea 24-20. Kalinov, Skrinski și Balkandzhiev au condus un run de 6-0 pentru Bulgaria, care trecea pentru prima oară la conducere. Voiculescu a restabilit egalitatea de la linia de libere. Scorul la pauza mare, 28-33, a fost stabilit de un floater al lui Skrinski.

Tinerii vulturi nu și-au regăsit ritmul ofensiv în debutul părții secunde, ratând extrem de mult din spatele arcului de cerc. Adversarii au profitat de acest aspect și au reușit să ducă diferența de pe tabelă la nouă lungimi, înaintea unui timeout cerut de către Emmanouil Papamakarios. Imediat după timpul de odihnă, diferența a intrat pentru prima dată în double-digits, după liberele lui Balkandzhiev. Liberele lui Voiculescu au readus România în meci, pentru ca apoi Buboi să reducă diferența la șase puncte: 39-45. Kalinov a marcat de afară pentru a opri un run de 8-0 al gazdelor. Vulturii au rămas în meci datorită aruncărilor libere, iar înaintea ultimului sfert, scorul era 44-48.

Ecartul devenise de o singură posesie datorită lui Dinu și Voiculescu, înainte ca Balkandzhiev să îl ducă la cinci lungimi printr-un coș de trei puncte. Hinkov a reușit un and-one și scorul se transforma în 46-55. La jumătatea ultimului sfert, diferența a reintrat în double-digits, datorită unui nou coș de afară al lui Balkandzhiev. Roșu a oprit run-ul adversarilor cu un coș din interior, înainte ca Matea să întrerupă seceta coșurilor de la distanță pentru tricolori. Naționala noastră nu a mai putut întoarce soarta partidei și a cedat la final cu 56-67.

Melvin Dubuc și Petru Voiculescu au fost singurii jucători ai României cu peste 10 puncte. Dubuc a avut 12 puncte și 5 recuperări, iar Voiculescu 11 puncte și 3 pase decisive. Daniel Hinkov a fost MVP-ul partidei, terminând cu 14 puncte, 4 recuperări și procentaj de 100% din acțiune.

România va juca pentru medaliile de bronz cu învinsa din meciul dintre Georgia și Croația. Disputa este programată duminică, 13 august, de la ora 18:00, în Pitești Arena.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!