Stiri Juniori U15 Masculin

U16: România începe cu victorie Campionatul European Divizia B de la Pitești

U16: România începe cu victorie Campionatul European Divizia B de la Pitești

România a avut parte de un debut perfect la Campionatul European Divizia B de la Pitești. În cursul zilei de astăzi, 4 august, tricolorii au trecut categoric de naționala similară a Austriei, scor 72-50.

România a început bine jocul și a pus primele patru puncte pe tabelă, prin Buboiu și Mitrache. În primul sfert cele două echipe au fost destul de timorate în plan ofensiv și s-au marcat destul de puține puncte. Sub acest registru al jocului, echipa noastră a stat aproape în permanență la conducere, o singură dată Austria a trecut în față, după o triplă. Melvin Dubuc a semnat faza sfertului, cu un dunk pe contraatac. Tricolorii aveau să câștige primul sfert cu scorul de 16-12. Actul secund a fost început mai bine de austrieci, care au reușit să egaleze destul de rapid. Băieții noștri nu au cedat conducerea și apoi finalul de repriză le-a aparținut. Codruț Dinu a închis sfertul cu un coș pe pătrundere, completând un run de 12-3 al Românie, care avea un avantaj din două cifre la intrarea la cabine, scor 36-23.

După reluarea jocului, tricolorii au controlat bine jocul și au reușit să ducă ecartul la 18 puncte. Austria a răspuns cu două coșuri consecutive de trei puncte, prin care rămânea în meci. Partea a doua a sfertului trei  a fost una animată, cu multe puncte la fiecare capăt al terenului. Diferența a rămas însă una importantă pentru România la capătul primelor 30 de minute de joc, 55-40. Ultimul act a început cu șase puncte la rând pentru tricolori, totul culminând cu dunk-ul lui Voiculescu. De aici jocul a dus la o victorie categorică a României, Austria ne mai având nicio răbufnire. S-a încheiat 72-50.

Petru Voiculescu a fost cel mai bun marcator al meciului cu 19 puncte, plus 5 recuperări. Melvin Dubuc a reușit 12 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, iar David Brăilescu s-a remarcat cu 9 puncte și 7 recuperări.

3 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Meci frumos
    Si atmosfera buna facuta in special de rudele din tribuna. Mi-au placut patru jucatori astazi, care sunt aproape de nivelul LNBM(Brailescu, Voiculescu, Rosu si Dubuc) -poate chiar vor debuta peste un an. Spor la treaba la acest turneu - poate ajungem in semifinale.

    cu 8 luni în urmă (04.08.2023)
    • Suporterrrr:

      Sa ne intelegem
      Cand spui ca sunt aproape de nivelul LNBM sper ca te referi ca sunt aproape de nivelul juniorilor din LNBM, nu de nivelul ligii. Ca nu e niciodata un copil de 15 ani, indiferent de nationalitate, aproape de nivelul lui Cate, Ogden, Tarolis, Johnson sau mai stiu eu cine.

      cu 8 luni în urmă (05.08.2023)
    • FC Argeș Pitești Leul Albastru:

      Nivel
      Depinde cu cine comparam.
      Daca ne referim la jucatorii romani - intr-adevar nu sunt acum de nivelul unui Cate si Maciuca, dar eu ma gandesc ca peste un an cei 4 pot fi apropiati de un Voinescu, Chirof -ca sa ma refer la Pitesti - mai exact la tiparul de jucator roman senior de mijloc (cum sunt multi in Ro, mai ales in play-out).Gandul sau dorinta mea e ca mi-ar plăcea sa-i vad debutand pt ca au loc si vor creste in. valoare intr-un an, asa cum Dinu deja a facut-o la Ploiesti.

      cu 8 luni în urmă (05.08.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!