Stiri Juniori U15 Masculin

U17 Feminin: MC Sport Cluj-Napoca este noua Campioană Naţională

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
05.06.2011

În ultima zi a întrecerilor de la Piteşti din cadrul Campionatului Naţional U17 feminin, MC Sport Cluj-Napoca a învins în această dimineaţă pe Phoenix Galaţi, scor 68-66, devenind noua Campioană Naţională a României. Practic MC Sport Cluj-Napoca este clubul momentului în baschetului juvenil feminin. Antrenorii Tiberiu Iluţiu şi Ionuţ Craiu au izbutit să cucerească patru titluri de campioane în acest sezon, la categoriile U14, U15, U16 şi U17 feminin, o peroformanţă rar întâlnită în România.

MC Sport Cluj-Napoca a început prost finala din această dimineaţă, văzându-se conduse la finalul primelor zece minute, cu scorul de 21-12. Până la pauză clujencele au mai redus din hanidcap, însă Phoenix Galaţi a intrat la cabine cu un avantaj de două puncte, scor 32-30.

În repriza a doua s-a jucat cap la cap până la finalul confruntării, dovadă fiind şi faptul că de 10 ori s-a înregistrat egalitate pe tabela de marcaj şi de 15 ori s-a schimbat liderul. În ultimele minute Iulia Paşca a fost sportiva ce a tranşat partida în favoarea formaţiei sale. La scorul de 64-62 pentru gălăţence, cu un minut rămas până la finalul timpului regulamentar, Iulia a marcat un lay-out şi a egalat situaţia la 64. Faza următoare aceeaşi Paşca a izbutit un coş cu fault ce s-a dovedit a fi decisiv, cele două time-out-uri solicitate de Phoenix Galaţi nu au mai putut schimba soarta partidei, scor final 68-66.

Cele mai bune jucătoare au fost Iulia Paşca, de la MC Sport, cu 17 puncte şi 5 recuperări, respectiv Iulia Răileanu, de la Phoenix Galaţi, autoare a 25 de puncte şi 16 recuperări. Este a doua oară în acest sezon când clubul ardelean a învins Phoenix Galaţi într-o finală de campionat naţional, precedenta fiind înregistrată la categoria U15 feminin.

În finala mică CSŞ Bega Timişoara a trecut de LPS Alba Iulia, scor 63-45.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca air23 :

    FELICITARI !
    iar se zgarie pe ochii carcotasii care spuneau ca la Cluj se castiga titluri la juniori cu copiii din alte zone SAC !!!

    cu 12 ani în urmă (05.06.2011) Raspunde
  • radulescu catalin :

    FELICITĂRI PHOENIX!
    BRAVO CĂPRIOARELOR CU PUTIN NOROC PE FINAL, ERATI CAMPIOANE.

    cu 12 ani în urmă (05.06.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!