Stiri Juniori U15 Masculin

U19 Feminin - CSM Ploiești a cucerit titlul național

U19 Feminin - CSM Ploiești a cucerit titlul național

Campionatul Național U19 Feminin s-a încheiat cu ocazia turneului final de la Târgoviște, din 24-25 februarie. Patru echipe au participat la întrecerea decisivă din sezonul 2023/2024 dedicat acestei categorii și CSM Ploiești a devenit campioană.

Pe lângă prahovence, la Final Four au luat parte și Sportul Studențesc București, CSU Politehnica Timișoara, respectiv CS Crișul Oradea.

Semifinalele de sâmbătă (24.02) au adus meciuri între Sportul și Crișul Oradea (47-42), respectiv CSM Ploiești și CSU Politehnica Timișoara (81-49). Astfel, în finală au ajuns cluburile care au încheiat prima fază pe primele două poziții.

Finala mică, de duminică (25.02), a oferit o revenire spectaculoasă din partea celor de la Crișul Oradea. Bihorencele au întors de la -14 în confruntarea cu Poli Timișoara și s-au impus la limită, 49-48.

Alexia Ioviță și Nicole Fritea au avut câte 15 puncte pentru medaliata cu bronz, iar din lotul bănățencelor s-au evidențiat Casiana Spineanu (18 puncte, 9 intercepții, 8 recuperări) și Alessia Ionilă (16 puncte, 5 recuperări, 4/9 de la distanță).

Duelul pentru trofeu a decurs într-o singură direcție și CSM Ploiești n-a avut probleme cu Sportul Studențesc, în fața căreia s-a impus cu 81-53. Galben-albastrele au dus la capăt un sezon perfect, cu 12 victorii în tot atâtea apariții în CN U19.

Ioana Savu Istrătescu (25 de puncte, 4 recuperări, 3 intercepții) a fost lidera câștigătoarelor, iar din tabăra vicecampioanei s-a evidențiat Bianca Sîrbu (15 puncte, 7 recuperări, 7 pase decisive, 5 intercepții, 6 mingi pierdute).

Pentru CSM Ploiești au evoluat în acest Final Four Maria Pîrvan, Andreea Dumitru, Agnes Zane, Andrada Dulhaz, Beata Bara-Nemeth, Maria Belhamra, Daria Iordăchescu, Olivia Sandu, Ioana Savu Istrătescu, Cristina Grigore, Karina Munteanu și Dariana Păușan. Staff-ul tehnic a fost alcătuit din Loredana Munteanu, Corina Savu şi Robert Munteanu.

Clasamentul la finalul ediției 2023/2024 din CN U19 Feminin arată astfel:

  1. CSM Ploiești
  2. Sportul Studențesc București
  3. CS Crișul Oradea
  4. CSU Politehnica Timișoara
  5. CS Universitatea Cluj-Napoca
  6. CSȘ Bega Timișoara

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!