Stiri Juniori U15 Masculin

U19 Masculin - Leii București, campioana ediției 2023/2024

U19 Masculin - Leii București, campioana ediției 2023/2024

Campionatul Național U19 Masculin, ediția 2023/2024, a ajuns la final duminică, 25 februarie, cu duelul pentru trofeu dintre Leii București și CSȘ 4 CSU ASE București. Turneul final s-a jucat în Capitală, în Arena de Baschet.

Pe lângă formațiile amintite anterior, în cele mai bune patru au ajuns și Galactica Brașov, respectiv CSȘ Viitorul Universitatea Cluj-Napoca.

Semifinalele de sâmbătă, 24 februarie, s-au încheiat la diferențe formate din două cifre. Mai întâi, în disputa dintre Leii București și Galactica Brașov scorul a fost 72 la 60, iar meciul dintre CSȘ 4 CSU ASE București și CSȘ Viitorul Cluj-Napoca s-a terminat cu 81-61.

Finala mică dintre brașoveni și clujeni a adus un sfert extrem de reușit pentru Galactica după pauză și scorul final a fost 87-79. CSȘ Viitorul a irosit un avantaj de 10 puncte în acest meci și Galactica Brașov a condus cel mult la 14 lungimi pe finalul celui de-al treilea act.

Finala ediției 2023/2024 a propus un duel bucureștean extrem de echilibrat, cu 13 schimbări la conducere și 6 egalități. După o primă repriză gestionată mai bine de CSȘ 4 CSU ASE, a venit rândul celor de la Leii să întoarcă situația și scorul după expirarea timpului a fost 77-71. Câștigătorii au închis meciul cu un parțial de 7-0 în ultimul minut și jumătate.

Leonard Tompea a stat cu 19 puncte, 6 recuperări, 2 intercepții și 9/15 din acțiune, iar Șerban Pușcașu a contribuit cu un double-double format din 14 puncte și 14 recuperări. Din partea vicecampioanei, principalii marcatori au fost Dragoș Pârâu (21 de puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări) și Tudor Stoica (17 puncte, 19 recuperări).

Campioana ediției 2023/2024 a avut un bilanț perfect în Campionatul Național U19, cu 10 victorii în tot atâtea apariții.

Antrenorul Bogdan Amăriucăi le-a oferit minute jucătorilor Eduard Bărbuță, Andrei Emmyneth Șoit, Leonard Tompea, Petru Geamănu, Șerban Pușcașu, Nicolas Chiliban, Teodor Telegariu, Paul Bobirc, Vlad Păcălici, Alexandru Bucă, Andrei Grigorescu și Alexandru Nicolescu.

Pe lângă formațiile prezente la turneul final, în acest sezon s-au înscris în campionat și Petras Neamț Piatra Neamț, CSȘ Craiova, CSM VSKC Miercurea Ciuc, Solaris Sporting Club Ploiești, Valbon Arad, CS Agronomia București, CSM Reșița și CSȘ Alexandria.

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!