Stiri Juniori U15 Masculin

U19 Masculin - Premiile individuale

U19 Masculin - Premiile individuale

Ultimele meciuri din cadrul Campionatului Național U19 Masculin, ediția 2023/2024, au avut loc pe 24 și 25 februarie la București, în Arena de Baschet. Titlul a ajuns în curtea celor de la Leii București, la capătului unui sezon fără înfrângere.

În finala cu CSȘ 4 CSU ASE București, cei de la Leii au putut să recupereze un deficit de 12 puncte și s-au impus cu 77-71. A fost a zecea victorii în tot atâtea jocuri stagionale în CN U19 pentru elevii pregătiți de Bogdan Amăriucăi.

Principalul marcator al campioanei în finală, Leonard Tompea, a fost desemnat MVP-ul Final Four-ului. Sportivul născut în anul 2008 a contribuit cu medii de 16.5 puncte, 3.5 recuperări, 1.5 intercepții și 1.0 pase decisive în puțin peste 21 de minute petrecute pe parchet, pe meci. Tompea a avut 71% la aruncările de două puncte și 38% din spatele arcului de cerc în cadrul turneului final.

Următoarele premii individuale au fost:

  • Cele mai multe puncte înscrise: Tudor Laslo (CSȘ Viitorul Universitatea Cluj-Napoca) - 37                         
  • Cele mai multe recuperări: Mihnea Ilie (CSS 4 CSU ASE București) - 30
  • Cele mai multe pase decisive: Vlad Păcălici (Leii București) - 15

În echipa ideală a turneului s-au regăsit Dragoș Pârâu (CSS 4 CSU ASE București), Vlad Păcălici (Leii București), Mihnea Ilie (CSS 4 CSU ASE București), Tudor Stoica (CSS 4 CSU ASE București) și Șerban Pușcașu (Leii București).

Clasamentul în urma Final Four-ului a arătat astfel:

  1. Leii București
  2. CSȘ 4 CSU ASE București
  3. Galactica Brașov
  4. CSȘ Viitorul Universitatea Cluj-Napoca

*foto: Facebook Federația Română de Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!