Stiri Juniori U15 Masculin

U20: România este în sferturile de finală ale Campionatului European - Divizia B, de la Craiova

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.08.2023

U20: România este în sferturile de finală ale Campionatului European - Divizia B, de la Craiova

Reprezentativa de U20 feminin a României a obținut calificarea în sferturile de finală de la Campionatul European - Divizia B. Tinerele Acvile au avut un bilanț de 2-1 în Grupa B după ce au câștigat meciul decisiv pentru calificare în fața Greciei, cu scorul de 71-64.

România: Paloma Cucu, Ana Ivan, Alexia Dobă, Cătălina Ion, Anisia Croitoru

Grecia: Eleni Bosgana, Eleni Andrikopolou, Georgia Grigoropolou, Lamprini Polymeni, Stavroula Papadaki

Tricolorele au încasat patru puncte fără răspuns în debut de partidă din partea lui Bosagana. Croitoru a lovit prima pentru România, după care Kozman cu o triplă și din nou Croitoru ne-au adus pentru prima oară în avantaj: 7-6. Scorul devenea 8-8 după coșul de afară al lui Polymeni. Acvilele reveneau în avantaj după un coș de la mare distanță al lui Ivan. După 10 minute, tabela indica 15-11, în favoarea României.

Ion a marcat prima în sfertul al doilea după o acțiune colectivă de toată frumusețea. Bosgana a replicat cu un and-one, iar elenele se apropiau la două posesii. Karatasiou și Ivan s-au duelat apoi în coșuri din spatele semicercului. Ion, Ivan și Panait au condus apoi un run impresionant pentru formația gazdă, de 15-3, întrerupt de un coș cu fault, bifat de Prifti, în urma căruia scorul devenea 32-22. Diferența a mai crescut doar cu o posesie până la pauza mare, când tabela indica 34-23.

Ecartul de pe tabelă a fost readus la o singură cifră după un lay-up dificil al lui Polymeni. Tricolorele au răspuns în tranziție prin Croitoru. Grigoropolou a înscris apoi pe pătrundere, însă jucătoarele noastre au continuat să domine în tranziție, iar Ivan ducea scorul la 39-27 după ce transforma un and-one. Bosgana a răspuns cu cinci puncte consecutive. Momentul bun al oaspetelor a fost continuat de Polymeni și Grigoropolou, care își readuceau echipa în avantaj: 40-41. Panait a punctat de la libere, dar Grigoropolou nu s-a oprit din a domina căciula, iar înaintea actului decisiv, scorul era 46-49.

România a restabilit egalitatea în debutul ultimului parțial, după ce Ion a marcat la prima posesie, iar Frincu a punctat de la libere. Cucu a continuat run-ul gazdelor care preluau din nou inițiativa. Ion a marcat din nou, înainte ca Frincu să izbutească la rândul ei un coș în tranziție și să forțeze timeout-ul adversarelor la 55-49. Oaspetele nu și-au revenit nici după timpul de odihnă, iar Ivan a profitat și a reușit un and-one. Polymeni a întrerupt forcing-ul României de la linia de libere. Cucu a refăcut diferența de nouă lungimi cu un coș de afară. Bosgana și-a readus la două posesii echipa prin cinci puncte la rând. România a rezistat asaltului din final și s-a impus cu 71-64.

Paloma Cucu s-a remarcat cu 10 puncte, 5 recuperări, 8 pase decisive și 7 intercepții, fiind MVP-ul partidei. Ana Ivan a fost cea mai bună marcatoare a României, cu 17 puncte. Cătălina Ion a fost aproape de double-double, cu 15 puncte și 8 recuperări. Eleni Bosgana a avut 25 și 14 recuperări.

În faza sferturilor de finală, România va da piept cu reprezentativa Germaniei, care a încheiat cu un bilanț de 3-0 în Grupa A. 

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!