Stiri Juniori U15 Masculin

VIDEO. Ultima fază a finalei dintre U Mobitelco şi Phoenix Galaţi la U15 masculin

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
01.07.2011

În perioada 18-22 mai la Târgu Mureş s-a desfăşurat Turneul Final al Campionatul Naţional U15 masculin şi feminin. La băieţi, în ultimul act s-au calificat formaţiile CSŞ Viitorul U Mobitelco Cluj-Napoca şi CS Phoenix Galaţi. Partida s-a dovedit a fi una extrem de atractivă, dovadă fiind şi scorul final al acesteia, 72-71 în favoarea ardelenilor, sportivii antrenaţi de Răzvan Cenean obţinând victoria în ultima fază de joc.

Astfel, cu 4 secunde rămase pe tabelă, Cenean a cerut timp de odihnă pentru a pregăti atacul şi pentru a beneficia de repunere din terenul advers. Marius Ciotlăuş a primit mingea în apropierea liniei de 3 puncte, şi-a depăşit adversarul şi a fost faultat pe aruncare de către gălăţeanul Sorin Diaconu.  

Marius, cel care a fost desemnat mai târziu MVP-ul competiţiei, a înscris prima liberă şi a decis parctic soarta partidei, aducând titlul la Cluj-Napoca. Conform celor prezenţi în sală, gălăţenii au contestat decizia din finalul jocului.

Opiniile referitoare la ultima fază au fost impărţite. Voi ce părere aveţi ? (vedeţi comentarii). 

Foto: Radu Roşca 

10 comentarii la aceasta stire:
  • Kiki :

    Nu a fost fault!
    Nici vorba de fault! Corect ar fi trebuit sa urmeze prelungiri :)

    cu 12 ani în urmă (01.07.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    parerea mea
    este ca cel care a sarit la capac nu a facut fault. dar nu ma mira decizia. putini arbitri au curajul chiar in div. a sa nu expire in fluier la un capac corect.

    cu 12 ani în urmă (01.07.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe probaschet :

    arbitri si influente!
    Este pacat ca munca acestor copii e facuta praf de un arbitru aflat la un metru de faza! Nu-i un capat de tara pierderea unui meci,chiar si o finala,dar perpetuarea la nesfarsit in baschet a acestor greseli de arbitraj a generat o neincredere in capacitatile arbitrilor de a fi impartiali ,ajutata aceasta neincredere si de protectia acestora de catre observatorii federali.NU cred ca intoarcerea deciziei unui arbitru tanar, de observator va avea mai multe repercursiuni negative asupra lui,decat trairile copilului care pune un capac absolut corect si vede ca e fluierat cu fault!
    Si ne mai plangem ca in competitii internationale suntem depasiti la angajament si contact fizic(vezi Romania-Egipt U16)

    cu 12 ani în urmă (02.07.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    fault
    eu spre deosebire de cei care au scris inainte consider ca filmuletul nu e suficient de clar, faza e filmata de la distanta. de aceea concluzii de gen nici vorba de fault mi se par hilare si sunt bazate pe altceva decat filmuletul de mai sus.
    daca e sa ma uit la faza, mi se pare fault la jucatorul care nu sare la duel dar tine sau impinge. e jucatorul care nu sare, isi pune mainile in cap dupa ce se fluiera si are numarul 13. asta din ce se poate observa

    cu 12 ani în urmă (02.07.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca andrej :

    arbitrii
    nu au acordat fault la nr 11 care sare la duel ci la 13, se vede pe final cand arata greseala. deci chiar daca duelul 11-6 e corect 13-6 nu e. drept urmare ydesh_apu are dreptate 11 nu a faultat, cred ca a facut-o 13 insa.

    cu 12 ani în urmă (02.07.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe probaschet :

    fault
    arbitrul fluiera fault la nr 11 ,a 5 greseala, se vede la masa, nr 13 termina meciul cu 2 greseli ,deci nu este el cel penalizat! CONCLUZIA,ASA CUM TOATA LUMEA RECUNOASTE:meci decis de greseala arbitrului.Poate ca Clujul castiga meciul in prelungiri,dar asa in afara de o bucurie de moment ,ce va ramane? E SAU NU E CLUJUL CAMPIOANA?

    cu 12 ani în urmă (02.07.2011) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    video
    Faultul a fost fluierat la nr 11, nu la nr 13 - atingere pe mana adversarului. Din inregistrare nu se vede clar - sau cel putin eu nu ma pot decide - daca nr 11 a faultat sau nu - pare ca a atins mana, dar inregistrarea nu e cea mai buna. Nici capac n-a fost. daca jucatorul de la Galati nu l-a atins, corect urmau prelungiri. Trebuie insa sa vedem diferenta intre greseala - posibila - si arbitraj tendentios.

    cu 12 ani în urmă (02.07.2011) Raspunde
  • suportermax :

    este evident...
    Pentru totzi acei copii de la PhoeniX Galati care au jucat super ...felicitari .Intamplator am vazut meciul si am un copil care joaca la alta echipa.CAMPIONI LA TOATE CAPITOLELE AU FOST GALATENII.Am fost pe punctul de a scuipa pe cei 2 arbitrii care la pauza comentau "obositi" ca abia asteapta sa se termine si meciul asta.Ce dracu mai terminatilor care nu stiti unde se afla mingea macar nu ati avut bunul simt sa va consultati.Dar cel mai "jenenant" mi s-a parut ca nici observatorii si nici cei de la federatie nu au comentat nimic!Asa ca domnule Sabin Gherdan daca ai vrut sa starnesti un pic de valuri ai reusit !Si inca ceva pentru arbitrii astia chiori ...daca macar cu sistemul auditiv stateau ok auzeau sirena!NU SE FLUIERA !CORECT PRELUNGIRI!CORECT CLUJUL ...PE LOCUL 7...PENTRU ATITUDINE!

    cu 12 ani în urmă (03.07.2011) Raspunde
  • GIOVANNI :

    PHOENIX merge inainte...
    Nici vorba de fault.Meci decis de niste arbitri incapabili.Ca la noi...

    cu 12 ani în urmă (03.07.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe asdepica :

    foarte evident ...
    Asa e, copiii de la Pheonix au jucat super, cum bine zice domnul Giovanni ... pardon, suporterul la maxim. Intamplator, si eu am vazut meciul, de asemenea am un copil care joaca la alta echipa :))
    A fost EVIDENT, a vazut toata lumea din sala ca nici vorba de fault, nici la 11 nici la 13! A FOST PE FATZA! Ce va tot agitati pe-aici, n-ati vazut ca doamna Tocala era acolo? Si nu stie toata lumea ca doamna Tocala promoveaza Clujul?! N-ati vazut cum au castigat la U14 si la U16? Furt generalizat! Ce locul 7? Clujul trebuia oprit inca din turneul semifinal. Si acolo au avut aceeasi atitudine!

    cu 12 ani în urmă (05.07.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!