Stiri Juniori U16 Feminin

Arbitrii au ratat o decizie importantă în finalul meciului 3 dintre CSO Voluntari și CSM CSU Oradea

Arbitrii au ratat o decizie importantă în finalul meciului 3 dintre CSO Voluntari și CSM CSU Oradea

CSO Voluntari a obținut prima calificare în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin, după ce a trecut cu 3-0 la general de CSM CSU Oradea. În ultimul meci, jucat astăzi, 18 mai, în propria arenă, ilfovenii s-au impus cu scorul de 85-79.

Totuși finalul jocului a adus o fază controversată, la scorul de 81-79 pentru CSO Voluntari, când pe ceas au rămas mai puțin de 20 de secunde de joc. Kris Richard a pătruns și a pus mingea pe panou, iar intervenția lui Eric Thompson a venit prea târziu, după ce obiectul de joc a atins sticla. Arbitrii nu au avut nicio reacție și au lăsat jocul să continue. Vă lăsăm mai jos să revedeți această fază.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Se poate observa abaterea de „goaltending”, denumire cu care ne-am obișnuit deja din meciurile mari de NBA și Euroligă. Din cauza faptului că oficialii nu au fluierat nimic și au lăsat jocul să curgă, nu au mai putut reveni pentru a revedea faza. Ulterior, Vasiliauskas și Gotcher au fost trimiși la linia de fault, de unde au închis meciul cu sânge rece.

O fază asemănătoare a fost judecată greșit de arbitrii și meciul 3 al finalei LNBM din sezonul trecut. Atunci Giordan Watson a blocat neregulamentar aruncare lui Marquis Wright. Atunci CSM CSU Oradea profita de acea greșeală și prelungea seria din finală, pe care ulterior o trimitea în decisiv.

Atunci, la fel ca și la meciul de astăzi, din brigada de arbitrii au făcut parte Ciprian Stoica și Alin Faur. CCAB a admis acea greșeală din finala LNBM din 2021 și a emis un comunicat, care poate fi revăzut AICI.

foto: sportpictures.eu/Răzvan Păsărică

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Gresit
    Arbitrii nu au ratat ci au refuzat. Daca revedeau intorceau. In ultimele 20’’, la posibilitate de egalare, n ai nici o scuza sa nu revezi o faza din asta. Penibil. Altfel, nu se poate pune in discutie superioritatea voluntariului. Numa sa nu i puna dracu sa faca din astea in seria cu clujul 🤬🤯😤

    cu 1 an în urmă (19.05.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @
      Nu aveau dreptul să revadă, regulamentul e clar. Dar dacă nu erau proști, ar fi fluierat goaltending și apoi puteau să revadă.

      cu 1 an în urmă (19.05.2022)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Oare
    Nu se poate pune in regulament ca in ultimele 2 minute din joc sa se uite la fiecare faza solicitată sau sa aibă obligația de a se uita? Urmăriți comentariile dlui malone la articolul cu acel comunicat:))

    cu 1 an în urmă (19.05.2022) Raspunde
  • Bihor :

    Roata
    Pentru orădeni, faza aceea e undeja-vu, dar în oglinda, fata de sezonul trecut... Anul trecut am fost avantajați, în meciul 3 al finalei cu Cluj, anul acesta am fost dezavantajați
    Arbitrajul a avut oricum o tenta pro-voluntari în întreaga serie, dar vina pentru ratarea calificării ne aparține
    În meciul 2, Holt și Richard nu au reușit mai nimic, azi Holt iarăși nimic, Markovic în nota obișnuită a acestui sezon. Totuși, sa ai 12 puncte avans în sfertul 3, când deja beneficiezi de faptul ca romanul poate fi Richard, și sa irosești acest avantaj, e destul de greu de acceptat...
    Acum ne rămâne finala mica, pe care trebuie sa o câștigăm pentru a prinde cupeie europene

    cu 1 an în urmă (19.05.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Cum zice ahile
    Regulamentu i prost si ticalos si ar trebui schimbat.

    cu 1 an în urmă (19.05.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!