Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

CCAB: „A fost o situație extrem de dificilă, însă judecată greșit de către arbitrii responsabili”

CCAB: „A fost o situație extrem de dificilă, însă judecată greșit de către arbitrii responsabili”

Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet din România a prezentat pe site-ul FRB un comunicat prin care recunoaște eroarea de arbitraj comisă la faza controversată din ultimele secunde ale meciului trei din finala LNBM dintre CSM Oradea și U-BT Cluj-Napoca, disputat marți, 15 iunie.

Comunicatul integral de pe site-ul frbaschet.ro:

„Colegiul Central al Arbitrilor de Baschet a luat act de situatia aparuta dupa meciul 3 al finalei LNBM, disputat marti seara, intre CSM CSU Oradea si U-BT Cluj Napoca, cand oficialii clujeni au depus, in termen regulamentar, o contestatie cu privire la arbitrajul din acest joc. In mod special, cu referire la faza desfasurata cu 10 secunde inainte de finalul meciului, cand in mod eronat, nu a fost sanctionata interventia neregulamentara la minge la actiunea de aruncare a jucatorului echipei oaspete, Marquis Wright, la scorul de 73-71 in favoarea echipei gazda.

A fost o situatie extrem de dificila, insa judecata gresit de catre arbitrii responsabili, situatie care a influentat scorul partidei, dar nu a viciat rezultatul final, tinand cont ca mai erau 10 secunde din timpul regulamentar de joc.

Pe aceasta cale, CCAB tine sa salute declaratiile venite dupa meci din partea antrenorilor principali ai ambelor echipe, insa respinge categoric orice alegatii cu privire la orice fel de ingerinte straine baschetului si presiuni facute asupra brigazilor de arbitrii din aceasta finala. Este fara indoiala o confruntare extrem de tensionata, intre doua echipei care au dominat intrecerea interna in ultimii ani si care se intalnesc in premiera intr-o finala a Ligii Nationale. Ca urmare, consideram ca erorile sunt umane iar CCAB va analiza de urgenta situatiile aparute in meciul 3 al finalei si va lua imediat masurile care se impun, conform regulamentului.”

Peste 1000 de oameni au votat în sondajul de pe contul nostru de Instagram, iar părerea majorității a fost cea corectă, drept dovadă avem o comunitate cu spirit de observație foarte bun. (captură de ecran în galeria articolului)

Echipa orădeană s-a impus cu scorul de 75-71 iar meciul 4 din ultimul act al campionatului va avea loc joi, 17 iunie.

CCAB a recționat pentru prima oară după o fază de joc discutabilă din baschetul românesc și care a stârnit controverse.

*Foto: Răzvan Păsărică/sportpictures.eu

10 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca L M :

    Lucruri clare
    Bun, si acum ca lucrurile sunt clare, ca s-a stabilit eroarea, ce argumente mai au cei care ziceau ca a fost capac regulamentar?
    In special vreau sa vad comentariile lui Malone, care am impresia ca traieste intr-o lume a lui in ceea ce priveste baschetul.

    cu 4 luni în urmă (16.06.2021)
    • CSM CSU Oradea nailman:

      Cugetări CCAB cu burta plină
      Mâncarea pe lângă că e proastă a fost și prea puțină!

      cu 4 luni în urmă (16.06.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Look who's talking!
    Intervine colegiul, are păreri partizane, înclină balanța și vine cu destabilizarea finalei! Uite cu cine trage nu numai federația, dar și atât de rău famatul for al atât de huliților noștri arbitri. Locul Asesoft din inima arbitrilor a fost luat oficial prin intervenția aceasta de către U...

    cu 4 luni în urmă (16.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      “Decat”
      Ca e un fapt, nu o parere.

      Check your vocabulary and your logic, mate.

      Altfel, vad ca nu ti mai arde de mistouri cand echipa cu care tii e dezavantajata - in opinia ta, biensur.

      cu 4 luni în urmă (16.06.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Mda
    "situatie care a influentat scorul partidei, dar nu a viciat rezultatul final, tinand cont ca mai erau 10 secunde din timpul regulamentar de joc."
    Serios? in alea 10 secunde, da, era mai probabil sa castige Oradea dar in acelasi timp putea castiga si Clujul sau se putea ajunge in OT unde iar ar fi putut castiga (si) Clujul.

    "Ca urmare, consideram ca erorile sunt umane iar CCAB va analiza de urgenta situatiile aparute in meciul 3 al finalei si va lua imediat masurile care se impun, conform regulamentului.”
    Sunt curios cum se va traduce asta in fapte: nu sanctionam arbitrii (desi stim/recunoastem ca au gresit) sau ii sanctionam simbolic dar lasa ca ne ocupa noi de cei care au avut reactii (nepotrivite ce-i drept) generate de acele decizii?
    Cam cum suna niste suspendari pentru Cuic si Stipanovic? Nu stiu lume sa planga dupa Ciuc insa ar fi un cadou frumos pentru Oradea sa scape de Stipanovic.

    cu 4 luni în urmă (16.06.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Malone Karl
    De data asta răutăcios întreb: Oare cine mă poate lămuri? Malone Karl este pseudonimul lui Sere sau Sere îi scrie comentariile?

    cu 4 luni în urmă (16.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Jos masca!
    Iată că în peisaj apare și genul de știri á lá Radio Erevan: "E adevărat că Sere scrie comentarii aici sub pseudonimul Karl?" Da e adevărat, doar că Sere nu scrie aici, el se mulțumește să le citească și apoi să le respecte și nu Sere dictează postările lui Malone ci secunzii lui Silvă: Cuic și Pintea, care n-au ce face la antrenamente!

    cu 4 luni în urmă (16.06.2021)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      Să trăiți Șefu!!
      Acum îmi este clar la comanda cui acționează dl. Sere! E bun și Radio Erevan la ceva, mai aflăm și noi muritorii de rând ierarhiile! Dacă puteam puneam și un emoticon! Care? Vă las Șefu să vi-l imaginați!

      cu 4 luni în urmă (16.06.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    Pt ccba
    Se vede foarte clar intr-adevar Wright da drumul la mingie (care se roteste in sens invers acelor de ceasornic) apoi cu virful degetelor Watson atinge mingia (care incepe o rotatie in sensul acelor de ceasornic) in panou si abia apoi GREEN o loveste si el, asa ca nu e goltending
    Cind faceti o afirmati domnilor din ccba ar fi indicat sa deschideti si ochii nu numai gura

    cu 4 luni în urmă (18.06.2021) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    erata
    ccab nu ccba scuze

    cu 4 luni în urmă (18.06.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!