Stiri Juniori U16 Feminin

Cifrele României la finalul CE U16 Feminin - Divizia B

Cifrele României la finalul CE U16 Feminin - Divizia B

Naționala feminină U16 a României a încheiat seria turneelor finale la nivel juvenil în această vară cu o clasare pe locul 8 la Campionatul European - Divizia B din Muntenegru.

Sportivele pregătite de Carmin Popa, Alexandru Radu și Volha Tămîrgeanu au fost în Top 8 la media de capace pe meci (3.9), în cazul posesiilor pierdute (18.6, a patra cea mai mică medie), respectiv în ceea ce privește aruncările bune de două puncte (38.9%). În toate celelalte date statistice, România a terminat în cel mai bun caz pe locul 10, iar la procentajul triplelor precise a fost pe ultima poziție, cu 13.9%.

Partida din grupe cu Elveția a adus mai multe lucruri notabile, printre care cele 70 de puncte marcate, cifră pe care „acvilele” n-au depășit-o ulterior. Tot atunci s-au notat 23 de intercepții, 62 de recuperări (dintre care 27 ofensive), 26 de aruncări bune de două puncte, 8 capace și un index al eficienței de 91 de unități. Duelul cu Lituania pentru locurile 7-8 a contribuit pentru cele mai bune procentaje din acțiune (39.7%), la două puncte (51.3%) și la linia de fault (70%) ale României pe parcursul acestui turneu de la Podgorica.

Petra Matei s-a regăsit în Top 5 la capace și intercepții

Carina Dănciulescu a fost principala marcatoare din lotul României la Campionatul European, cu 10.4 puncte în medie și a petrecut peste 31 de minute pe parchet pe meci, la acest ultim capitol fiind a treia în întreaga competiție.

Ioana Savu și Anisia Constantinescu s-au regăsit în Top 5 la procentajul aruncărilor libere bune (74.2%), respectiv la pase decisive (3.6 în medie), iar Petra Matei s-a evidențiat în special la media de capace pe meci (1.9) și la intercepții (4.0), în ambele cazuri fiind în primele cinci la finalul turneului. În același timp, Matei a adunat 3.3 greșeli personale pe joc, detaliu care a dus-o pe locul 6 la acest capitol.

În ceea ce privește reușitele dintr-un singur meci, Dănciulescu a fost singura care a ajuns la 20 de puncte marcate, detaliu bifat în două partide, cu Slovacia și Austria. Tot ea a avut s-a remarcat în cazul numărului de aruncări bune din interiorul arcului de cerc, în privința reușitelor de la linia de fault sau în ceea ce privește numărul aruncărilor încercate de la distanță.

Ana Manea și Silvia Pop au avut câte 9 recuperări defensive cu Lituania (pentru locurile 7-8), respectiv Slovacia, iar Anisia Constantinescu și Vivien Salamon au contribuit cu 6 assist-uri în partidele cu Lituania (pentru locurile 7-8), respectiv Marea Britanie. Petra Matei a fost pe locul secund la finalul turneului de la Podgorica la intercepțiile reușite într-un meci (9 vs. Austria) și la capace (6 în același joc).

Rezultatele României în cadrul întrecerii din Muntenegru

Tricolorele au început perfect Europeanul și au câștigat primele trei partide, pentru ca faza grupelor să o termine cu 3-1 bilanț. Acel prim eșec a dus la o serie negativă și România a pierdut celelalte meciuri rămase de disputat.

Rezultatele au fost:

  • 70-33 vs. Elveția
  • 65-48 vs. Austria
  • 68-54 vs. Slovacia
  • 54-83 vs. Lituania
  • 37-61 vs. Muntenegru
  • 53-67 vs. Marea Britanie
  • 56-65 vs. Lituania

România a încheiat turneul continental de la Podgorica pe locul 8, cu 3-4 bilanț.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!