Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Bursaspor, dirijată de doi foști jucători de la CSM Oradea către o victorie cu Anadolu Efes

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
07.05.2024

Bursaspor, dirijată de doi foști jucători de la CSM Oradea către o victorie cu Anadolu Efes

Bursaspor a obținut o victorie mare în lupta pentru play-off-ul din Superliga Turciei. Formația pregătită de Serhan Kavut a produs o surpriză de proporții pe terenul lui Anadolu Efes, impunându-se cu 90-98, pentru a ajunge la un bilanț de 14-15.

Debutul de partidă a fost unul extrem de echilibrat, cu cele două grupări mergând cap la cap până spre finalul parțialului, când un run de 7-2 al oaspeților făcea ca scorul să fie 26-32. Bursa a păstrat ritmul bun și în al doilea parțial, reușind să creeze prima diferență de două cifre a partidei. Anadolu a egalat la un moment dat, dar avantajul la pauză era tot de cealaltă parte: 44-48.

Inițiativa a trecut definitiv de partea elevilor lui Serhan Kavut, care au înregistrat o nouă diferență în double-digits pentru a începe actul decisiv: 63-75. Gazdele au început sfertul al patrulea cu un run de 12-0, însă fosta finalistă a EuroCup nu s-a lăsat mai prejos și a reușit în cele din urmă să obțină victoria la final: 90-98.

Bursaspor a fost condusă din teren de evoluții excelente din partea a doi foști baschetbaliști de la CSM Oradea. Erick Neal, plecat de la gruparea bihoreană în acest sezon, a înregistrat 23 de puncte, 3 recuperări și 7 pase decisive. Alex Gavrilovic, pivotul orădenilor în sezonul 2021/22, a fost în double-double, cu 19 puncte și 12 recuperări.

Tyrique Jones a fost cel mai valoros jucător al lui Anadolu, fiind în double-digits la puncte și recuperări: 22 cu 12. Ercan Osmani l-a urmat cu 14 puncte și 6 recuperări.

Bursaspor se află momentan pe locul al zecelea în campionatul Turciei. Echipa lui Neal și Gavrilovic are nevoie de o victorie în restanța cu Fenerbahce pentru a reuși să obțină calificarea în post-sezon. Ultimul loc de play-off este ocupat de Turk Telekom, cu un bilanț de 14-16, dar aceștia din urmă dețin avantajul meciurilor directe.

În nouă meciuri de când a fost transferat la Bursa, Neal are medii de 9.3 puncte, 3.3 recuperări și 3.7 pase decisive. Gavrilovic are patru meciuri și a impresionat cu o linie statistică de 16.3 puncte și 11.3 recuperări.

*foto: Instagram/bsbasketbolalways

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!