Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Cătălina Ion, despre decizia de a juca pentru IMG Academy: „Este un pas mare în cariera mea”

Cătălina Ion, despre decizia de a juca pentru IMG Academy: „Este un pas mare în cariera mea”

Una dintre puținele baschetbaliste românce care evoluează în străinătate este Cătălina Ion. La finalul sezonului 2018-2019, jucătoarea lui ACS Champions București a câștigat campionatul, a fost numită MVP al turneului final U16 și a semnat cu Nissan Al-Qazeres Extremadura, o formație din liga Spaniei.

Chiar dacă stagiunea a fost scurtată din cauza pandemiei de coronavirus, Cătălina s-a simțit foarte bine în Spania și consideră că cel mai mare câștig a fost la nivel psihic.

Având în vedere că a fost primul sezon dincolo de zona de confort, pot afirma că în Spania am avut parte de o experiență interesantă din toate punctele de vedere: atât cultural și sportiv, cât și educațional. Am profitat la maxim de această oportunitate, am dat tot la antrenamente și m-am dedicat întru totul acestui program. În Spania s-a pus accentul pe tehnică și așezarea în teren, iar eu am completat cu pregătirea fizică. Antrenamentele din ligă mi-au construit încrederea deplină în forțele proprii, importantă atât pentru viitorul meu baschetbalistic, cat și academic. Am învățat sa iau cele mai bune decizii.

Sportiva născută în 26 noiembrie 2003 a fost foarte aproape de a debuta în liga Spaniei, iar acest lucru a motivat-o să continue să se antreneze zi de zi și să se pregătească pentru următoarea etapă a carierei ei.

În data de 15 martie urma să debutez în primul meci din liga Spaniei, însă din cauza pandemiei, pe 12 martie s-a anulat campionatul, iar pe 14 martie am ajuns cu ultimul zbor în București. A fost un moment oportun să mă reorganizez și să mă antrenez individual. Pentru mine, baschetul nu a rămas în așteptare, m-am antrenat în fiecare zi.

Una din deciziile pe care Cătălina a fost nevoită să le ia în această vară a fost legată de locul în care își va petrece sezonul 2020-2021. În cele din urmă, componenta lotului național de junioare al României a ales să plece la IMG Academy, o școală situată în Bradenton, Florida. Printre foștii studenți ai IMG Academy se numără Dwight Powell (Dallas Mavericks) și Jonathan Isaac (Orlando Magic), dar și două jucătoare românce: Sarah Dumitrescu și Antonia Alexe.

Este un vis devenit realitate. Este un pas mare în cariera mea. Am analizat toate ofertele primite în această perioadă, iar programul celor de la IMG Academy este cel mai bun, atât din punct de vedere baschetbalistic, cât și academic. În următoarele două sezoane îmi doresc să intru cât mai repede în jocul lor, să mă integerez atât în echipă, cât și la școală. Vreau să câștigăm cât mai multe meciuri și să rămân să joc în Summer Season. Sper să fie o bună oportunitate de a mă pregăti atât academic, cât și atletic pentru NCAA.

Cătălina Ion are în palmares două titluri de campioană a României (U14 și U16) și două premii de MVP al turneului final.

*foto: fiba.basketball, Twitter – Cătălina Ion

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!