Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Dinamo București se impune în primul joc al seriei cu CSU Sibiu

Dinamo București se impune în primul joc al seriei cu CSU Sibiu

CS Dinamo București a câștigat în Sala Transilvania, scor 93-80 în cursul serii de miercuri (08.05), împotriva lui BC CSU Sibiu. Cele două formații s-au întâlnit cu ocazia primei confruntări pentru locurile 7-8 din Liga Națională de Baschet Masculin.

Sibiu: Nandor Kuti, Mirel Dragoste, Pavlin Ivanov, Marc Loving, Rareș Uță

Dinamo: Brandon Norfleet, Cortez Edwards, Andrei Mandache, Zarko Djuric, Ștefan Grasu

Confruntarea din Sala Transilvania a debutat sub semnul echilibrului și ambele formații au condus pe rând în primele patru minute, după care CSU Sibiu a intrat într-un run de 9-0 și scorul a devenit 14-6. Norfleet a răspuns cu cinci puncte la rând, Grasu l-a urmat cu un coș din interiorul arcului de cerc și după tripla lui Mandache oaspeții s-au apropiat la 21-19. Același Norfleet a egalat, apoi Loving și transformat liberele și alb-roșii au făcut 23-23 pe finalul actului.

Dinamo a început într-o notă perfectă sfertul doi și s-a desprins la 23-29, Loving fiind cel care a punctat pentru CSU Sibiu, iar apoi Edwards a refăcut diferența de șase lungimi. Mandache a fost din nou precis din spatele arcului de cerc la 27-36 și curând Dinamo a mers la +12, moment în care Tomas Rinkevicius a solicitat un timp de odihnă. Loving și Dragoste au fost următorii marcatori ai Sibiului, la mai multe zeci de secunde după acel time-out (32-43) și Kuti a adus gazdele la trei posesii în urmă, dar finalul reprizei i-a aparținut lui Dinamo și la pauză scorul a devenit 38-52.

Oaspeții s-au bazat pe un parțial de 8-2 până aproape de jumătatea sfertului trei, perioada această fiind întreruptă de three-point play-ul lui Kuti (43-60). Norfleet a continuat să strălucească, Uță și Pratt au contribuit pentru următoarele puncte ale Sibiului, iar apoi situația s-a modificat pentru 51-63. Grasu a refăcut un avantaj de 14 puncte în dreptul lui Dinamo, pentru ca după expirarea timpului de pe cronomentru în acest act tabela să indice scorul de 57-72.

Galben-albaștrii au marcat primele patru puncte ale sfertului decisiv, în timp ce Djuric a răspuns cu un and-one la 61-75 și Kuti l-a copiat în puține momente. Loving a adus Sibiul după multe minute la trei posesii în urmă, dar Mandache a punctat imediat și s-a făcut 69-79, după care Maticiuc a ratat libera acordată în urma tehnicului pe care l-a încasat Tomas Rinkevicius. Gazdele nu le-au permis dinamoviștilor să se desprindă la mai mult de 12 puncte în următoarele minute, însă Pratt a primit un fault descalificator după o discuție mai aprinsă cu arbitrul Mate Andras Stretea și oaspeții au urcat la 76-89. După o serie de aruncări libere, Mandache a stabilit scorul final și Dinamo s-a impus la Sibiu cu 80-93.

Toți titularii lui Dinamo au fost în double digits. Brandon Norfleet a contribuit cu 25 de puncte, 6 recuperări, 4 intercepții și 3 pase decisive, Ștefan Grasu a avut 19 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, iar Zarko Djuric s-a aflat la un pas de double-double, după 17 puncte și 9 recuperări la final.

Nandor Kuti a reușit cea mai bună prestație a carierei în LNBM (27 de puncte, 11 recuperări, 5 pase decisive, 4 mingi pierdute, 3 intercepții, +37 eficiență). Următorii marcatori ai Sibiului au fost Marc Loving (20 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive) și Monyea Pratt (11 puncte, 4 recuperări, 3 mingi pierdute, 2 pase decisive, 2 intercepții).

Cel de-al doilea meci al seriei va avea loc pe 12 mai, de la ora 19.00, în fieful lui Dinamo.

*foto: Răzvan Spechea / BC CSU Sibiu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!