Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Final Four U19 F - CS Olimpia București și CSU Brașov vor juca finala Campionatului Național

Final Four U19 F - CS Olimpia București și CSU Brașov vor juca finala Campionatului Național

CS Olimpia București și CSU Brașov s-au calificat în finala Campionatului Național U19 Feminin, după ce au trecut de CS Universitatea Cluj-Napoca respectiv CSȘ Nr.4 Champions București în semifinalele de vineri (22.04). Final Four-ul se joacă la Brașov.

Olimpia București și-a format un avantaj de două posesii la finalul sfertului de debut (15-9), apoi desprinzându-se la +11 în primele momente din sfertul doi, scor 20-9. Panait și-a dus echipa la 25-13, la pauză intrându-se cu 29-21 pentru formația din capitală.

Clujul a venit la o singură posesie în urmă la reluare, 29-26, Popovici având un three-point play prin care diferența era minimă în favoarea Olimpiei, 32-31. Universitatea Cluj a preluat conducerea la 38-37 cu coșul lui Mihășan, Olimpia prinzând o perioadă cu 8-3 pe finalul sfertului trei și în decisiv a intrat cu 45-41.

Olimpia s-a desprins cu un run de 12-0 în primele patru minute din parțialul final (57-41), gruparea bucureșteană ducându-se cel mult la +17 spre finalul partidei, pentru a se impune cu 67-52.

Mihaela Panait a contribuit cu 20 de puncte și 7 assist-uri la victoria Olimpiei București, Roxana Popovici (17 puncte, 5 recuperări) și Laura Bota (10 puncte, 14 recuperări) fiind principalele marcatoare ale Universității Cluj.

CSȘ 4 Champions București și CSU Brașov s-au aflat la egalitate după sfertul inaugural, 17-17, gruparea de sub Tâmpa desprinzându-se înaintea pauzei, unde a intrat cu 41-29.

Formația bucureșteană a redus handicapul la două posesii în prima parte din sfertul trei, 44-38, Frâncu punând apoi +11 între echipe (49-38). Brașovul a menținut un ecart format din două cifre și intra în decisiv cu 59-47. Avantajul formației de sub Tâmpa a urcat la 70-50 cu trei minute înainte de final, în cele din urmă fiind 75-60.

Alexia Frâncu a ieșit în evidență cu 32 de puncte (4/6 de la distanță), 7 pase decisive, 6 recuperări și 3 intercepții pentru învingătoare, Maria Huidu fiind singura în double digits de la CSȘ 4 Champions, cu 13 puncte și 15 recuperări.

Potrivit informațiilor de pe frbaschet.ro, finalele o să înceapă la ora 11.00 (finala mică) respectiv la ora 13.00. Rămâne de văzut dacă și duelurile pentru medalii vor fi transmise pe FRB TV.

*foto: YouTube FRB TV

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!