Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Ionuț Georgescu: „FRB a încălcat din nou regulamentul”

Costin Marinescu

Costin Marinescu
14.04.2011

În această dimineață, FRB a acordat spre organizare turneul final U18 masculin, orașului Iași. Deși inițial, conform regulamentului, FRB a anunțat că turneele finale se vor disputa în aceeași locație(foto document jos), în cursul zilei de joi a fost publicat pe site-ul oficial frbaschet.ro un anunț conform căruia turneele finale se vor desfășura în două orașe diferite, cel feminin la București și cel masculin la Iași. CSȘ Ploiești a fost una dintre echipele care și-au dorit organizarea ultimului act, iar Ionuț Georgescu, preşedintele executiv al CSU Ploieşti, a declarat pentru totalbaschet.ro, faptul că nu i se pare normal ca FRB să modifice regulamentul din mers, subliniând faptul că astfel au fost dezavantajate echipele care nu au luat parte la „licitație” știind că turneele finale se vor organiza impreună, nu separat. De asemenea Georgescu a informat totalbaschet.ro faptul că sala ce va găzdui intrecerea de la Iași nu dispune de parchet, fiind acoperită de un covor subțire de gumă, sub el afându-se bitum. Întreaga declarație o puteți vizualiza mai jos:

Am aflat în această dimineață hotărârea Federației Române de Baschet ca turneele finale să se dispute în două orașe deși inițial și în regulament a fost specificat clar ca un oraș să organizeze cele două finale. Ploieștiul nu a avut nicio dată un turneu, o luptă pentru trofeu la juniori, și chiar ne-am dorit foarte mult atât noi, Clubul Sportiv Universitar, cât și Clubul Sportiv Școlar, să organizăm acest eveniment. Am fi depus tot efortul ca toate echipele participante să fie mulțumite și să ne punem în practică cunoștiințele de a organiza Cupe Europene și Final Four-uri în sprijinul acestei grupe de vârstă.

Aflând vestea ca va trebui să mergem până la Iași și că regulamentul a fost din nou încălcat, alt cuvând nu cred că există, trebuie să spun că mi se pare o lipsă de transparență și de corectitudine față de alte echipe care ar fi vrut să organizeze turneul final de băieți, sau de fete, dar nu s-au băgat în această „licitație” deoarece nu dispuneau de suficiente fonduri pentru a susține ambele categorii de vârstă.

Ploieștiul, chiar dacă nu are echipă de fete, a fost de acord să facă eforturile necesare și să preia organizarea, dar din nefericire pentru noi, față de anul trecut când turneul final a fost în luna iunie, anul acesta a fost stabilit pentru luna aprilie, mai exact de pe 27 aprilie până pe 1 mai. După cum bine știți în Ploiești situația sălilor de sport nu este una grozavă, noi avem practic două săli de joc unde se pot desfășura meciurile, unde sunt noile marcaje trasate, însă în sala Olimpia în acea perioadă sunt două meciuri de playoff pe care le jucăm acasă, plus o competiție europeană de judo, ceea ce înseamnă un covor special în sală pentru zilele de 30 și 1 mai, atunci când erau stabilite semifinalele și finalele.

Am încercat să solicităm modificarea turneului U18, exact cum s-a întâmplat și la turneul final U14, care a putut fi decalat. La U18 nu s-a putut deoarece ni s-a comunicat că se bate cap în cap cu alte evenimente, competiții de vârstă apropiată acolo unde componenți ai echipelor U18 participă(nr. turneul final de tineret U20 ce va avea loc pe 7/8 martie respectiv finala olimpiadei naționale de sport pe liceu(organizată de minister) din perioada 12-14 mai de la Timișoara). Până la urmă a trebuit să așteptăm să vedem unde va da federația cele două turnee.

Referitor la sala de la Iași, unde am jucat în acest sezon cu echipa prim divizionară, pot spune că este o sală unde nu există parchet. Nu știu exact ce echipă are Iași-ul decât ca au un pivot înalt și destul de bun. Ca zonă sunt favorizate echipele din Galați și Focșani, Iași, iar în rest pentru echipele din Oradea, Deva, Târgoviște București nu este chiar la îndemână.

Sunt curios care a fost motovul pentru separarea grupelor fete și băieți și sunt la fel de curios dacă au contat evenimentele extra sportive petrecute la turneul final U16 de la Brașov. Din ce am auzit a fost o situație delicată, unele echipe de fete și de băieți au fost cazate în același hotel, iar orele de odihnă erau cam neglijate. Aceste lucruri nu au putut fi controlate și sunt curios dacă au reprezentat un motiv pentru această separare.

Aveam de gând ca la Ploiești organizarea să fie la cel mai înalt nivel. Aveam de gând ca meciurile să fie transmise de către un post local care se prinde și pe internet, adică toată lumea putea vedea cele mai important meciuri, ceea ce era o bună propagandă făcută baschetului. Aveam doi parteneri tehnici, Apa Talea și Gatorade, care vroiau să ofere necesarul de apă și băuturi energizante pentru echipele participante. Aveam o înțelegere cu două hoteluri și o pensiune din Ploiești pentru cazarea sportivilor și sportivelor. Aveam niște premii special pregătire din partea clubului CSU Asesoft și din partea sponsorilor noștri. Cazarea și masa pentru arbitrii și oficiali era una de nivel european, nu de juniori. Doresc să vă subliniez ca la anul CSU va avea o echipă proprie de U18 și sper ca atunci să primim organizarea turneului și să punem în practică ce aveam acum de gând, mai ales că este un an în care CSU a acordat mai multă importanță nivelului juvenil, de la babybaschet până la Divizia B.

Sper ca anul viitor să știm din timp dacă se mai schimbă ceva în datele de desfășurare pe parcurs sau dacă va trebui sau nu să suținem și turneul final de fete. În concluzie, am dori mai multă transparență din partea FRB.

6 comentarii la aceasta stire:
  • bigfan :

    cata nesimtire
    ceea ce face FRB se numeste bataie de joc. in functie de interesele unor oameni, cei din comisia de competitii jongleaza cu programarile turneelor si orasele in care se disputa. sa pui un turneu final intr-o sala fara parchet mi se pare o inconstienta!

    cu 13 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andreiashu :

    ...
    Ionut are dreptate. Din moment ce federatia a anuntat ca turneele finale atat la masculin cat si la feminin se vor desfasura in aceeasi locatie , iar ieri doamna Carmen Tocala a anuntat ca aceste turnee se vor desfasura la Bucuresti , nu vad de ce in 24 ore s-au hotarat sa mute turneul final la masculin la Iasi.

    Parerea mea e ca domnul Clapon si-a bagat iarasi coada , mai ales ca el a fost nu stiu cati ani antrenor la lotul de juniori.

    cu 13 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • foreverbasketball :

    nu e chiar asa mare nesimtirea
    As vrea sa incep prin a sublinia faptul ca nici mie nu mi se pare corect ce a facut frb,si anume de a schimba din mers modul de disputare a turneelor finale,atat la masculin cat si la feminin,si anume,sa se tina in aceeasi locatie.Dar,mi se pare o idee foarte buna de a oferi organizarea unui turneu final si unui oras caruia,sa recunoastem,nu i sa mai dat pana acum aceasta ocazie.si este o ocazie buna de promovare a acestui sport printre tinerii ieseni.Si as mai dori sa subliniez si faptul ca Iasiul are o echipa foarte buna la u18,care a avut rezultate foarte bune,cu exceptia unui singur meci care a lasat de dorit(daca nu ma credeti,va rog verificati statisticile).Si chiar cred ca se poate ajunge la o finala iasi-galati,una care cu siguranta ar fi o partida minunata,un adevarat derby.Va salut pe toti.

    cu 13 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cunoscatorul :

    @foreverbasketball
    Ai dreptate in ceea ce spui, trebuie sa se acorde si turnee oraselor ce nu prea au avut parte de asa ceva, insa sa ai si conditii de joc ! Adica, e inadmisibil ca turneul final la U18 sa se dispute pe un covor de guma. Si am un mesaj catre redactorii totalbaschet.ro: uitati ce am gasit eu in regulamentul specific:
    ”5. CONDIŢII DE DESFĂŞURARE
    A. SALA
    Sala şi spaţiul de joc trebuie să fie regulamentar, cu dimensiunile de minim 26 X13
    m, cu PODEA DE LEMN , înălţimea de minimum 7 m, având echipamentul tehnic prevăzut de
    ROJB.
    Sala trebuie să fie omologată de CCCLT a FRB conform RGOC şi ROJB.
    Omologarea va fi făcută în urma verificării, conform Anexei 1(...) - mai exact la urmatoarea adresa: http://www.frbaschet.ro/documente/RSCN%20U-18%202010%20verif%2016%20nov.pdf . Mi se parea mai ok sa acorde un turneu final orasului Iasi la U13, U14 sau maxim U16. Turneul final de la Brasov(unde am fost prezent) s-a desfasurat in conditii foarte bune, atat dpdv organizatori cat si al conditiilor. O zi buna tuturor!

    cu 13 ani în urmă (14.04.2011) Raspunde
  • Kiki :

    cam aiurea...
    Sunt jucator la o echipa de Under 18 masculin. Marti, antrenorul ne-a anuntat ca a vorbit la federatie si ca turneul urma sa se tina la Bucuresti, la fel ca si cel de fete. Dupa care am aflat, cu stupoare, ca nu se mai desfasoara acolo ci la Iasi! Daca FRB a mutat turneul final la baieti, foarte bine, or avea motive, dar atunci trebuia sa il mute si pe cel de fete. Asa ar fi fost corect. Nu-mi place atunci cand cineva spune una si face alta, mai ales ca acel lucru e ceva oficial si scris negru pe alb!

    cu 13 ani în urmă (15.04.2011) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe spectator :

    Coincidenta sau nu?
    E , dar sa mai auziti ceva si sa va minunati. Oare de ce sportivii de la Phoenix Galati spuneau la turneul semifinal de la Targoviste ca TF la U18 va fi la Iasi ? Doar era cu o saptamana inainte de hotararea FRB. Deci.......ce sa mai credem cu aceste scurgeri de informatii CORECTE ......cu mult inainte de a lua, chipurile , FRB o hatarare dupa analizarea candidaturilor? Sa fie o simpla coincidenta sau cineva isi bate joc de toata lumea? Mai este timp sa se chimbe locatia..... daca sala aceea nu corespunde standardelor stabilite tot de FEDERATIE.

    cu 13 ani în urmă (15.04.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!