Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Jr. NBA League România revine după o pauză de trei ani

Jr. NBA League România revine după o pauză de trei ani

Federația Română de Baschet anunță revenirea întrecerii Jr. NBA League România, după trei ani de pauză forțată. Ediția a treia va avea un nou format.

Potrivit informațiilor de pe frbaschet.ro, o să existe două conferințe, una cu echipe din județul Timiș, iar alta cu echipe din județul Cluj la start. Sistemul o să fie asemănător celui din NBA, în Conferința de Vest fiind împărțite echipele din Timiș, iar în Est cele din Cluj.

La start o să fie echipe formate din elevi ai școlilor generale (clasele I-IV), în fiecare conferință urmând să se regăsească câte 15 echipe școlare.

Draft-ul Conferinței de Vest va avea loc luni, 30 ianuarie, în Amfiteatrul A01 al Universității de Vest din Timișoara începând cu ora 14.30, la eveniment urmând să participe și ambasadorul NBA Nikolo Nikoloz Tskitishvili, fost jucător în liga nord-americană la Denver Nuggets, Golden State Warriors, Minnesota Timberwolves și Phoenix Suns. Coordonatorul Jr. NBA League România este Mircea Cristescu, iar directorii celor două conferințe sunt Dragan Petricevic (Vest) și Amalia Marchiș (Est).

Lista echipelor înscrise pentru acest draft este disponibilă AICI.

În cadrul sezonului regulat, fiecare echipă o să joace împotriva celorlalte inter-divizionare de cel puțin două ori (tur-retur), urmând ca în prima fază să existe cel puțin opt jocuri pentru fiecare echipă. Ulterior, primele opt clasate din fiecare conferință, cu cel mai bun punctaj (victorii-înfrângeri), o să avanseze în playoff. Ultima fază o să fie reprezentată de finalele Jr. NBA League România 2023.

*foto: jrnba.frbaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!