Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Junioare III(U14) feminin - Se cunosc echipele din Final Four

Șipoș Răzvan

Șipoș Răzvan
20.04.2011

Ultima zi din cadrul fazei grupelor, la Junioare III(U14) feminin nu a adus multe surprize, poate doar în Grupa A, acolo unde Alexandria spera ca Ploieştiul să bată Reghinul pentru a accede mai departe în semifinale. Însă cu o mobilizare exemplară, reghinencele au reuşit să revină de la un deficit destul de mare și să se impună. În Grupa B, Oradea şi-a impus jocul caracteristic, curat, fără greşeli, un joc cu care a reuşit să le învingă fără prea multe probleme pe oltence. În ultima confruntare a zilei, MC Cluj-Napoca a trecut fără probleme de Olimpia, echipă care nu a emis pretenţii în faţă uneia dintre favoritele la câştigarea turneului.

Grupa B

CSU Cuadripol Brașov - CST CSȘ Alexandria ( 40-52 )

Deşi nu mai avea nici o şansă, Braşovul s-a luptat până în ultima clipă cu ambiţioasă echipă din Alexandria. Nu a fost îndeajuns, Alexandria câştigând cu 50-42 la capătul unui meci dominat clar de echipă din Alexandria. Sfertul întâi a debutat cu o dominare clară a jucătoarelor din Alexandria, acest lucru văzându-se şi pe tabela de marcaj ( 16-8 ). Braşovencele au revenit în sfertul doi, când au reuşit să îşi aconteze perioadă cu scorul de 11-6. Repriza a două a fost la discreţia celor din Alexandria care au izbutit să câştige partida cu 50-42. Cea mai bună marcatoare a celor din Alexandria a fost Afumatu ( 14 puncte ) în timp ce Ferariu a fost principală marcatoare a braşovencelor, cu 25 de puncte marcate.

CSȘ Al Ceusianu Reghin - CSȘ Ploiești ( 53-43 )

Speranţe pentru toţi, bucurie pentru unii, dezamăgire pentru alţii. Un meci interzis cardiacilor; aşa poate fi caracterizat în doar câteva cuvinte meciul dintre Reghin şi Ploieşti, meci care ne-a oferit de toate. Coşuri de trei puncte, multe capace, multe răsturnări de scor, însă şi un duel extrem de frumos între susţinătorii celor două echipe. Alexandria avea nevoie de o victorie a celor de la Ploieşti că să acceadă în careul de aşi. Totul a început bine pentru echipa din Ploieşti şi susţinătorii acestora, tabela indicând un sec 21-9 după primul sfert. Reghinencele şi-au reamintit, într-un final, că este singură lor şansa de a accede în semifinale şi au început să apase piciorul pe acceleraţie, câştigând sfertul cu 12-7. Ardelencele au ieşit mult, mult mai motivate de la cabine, încurajate de micuţă şi zgomotoasă galerie reghineana. Sfertul trei a fost echilibrat, reghinencele reuşind totuşi să-l câştige cu 14-10. După 30 de minute, scorul era favorabil celor din Alexandria, jucătoarele prahovence având 3 puncte avantaj. Cu două jucătoare care au făcut double-double ( Andrada Luca : 13 puncte, 12 recuperări şi Denişa Dietrich 12 puncte, 14 recuperări, 6 capace ) şi cu o altă aproape de această performanţă ( Florina Vultur : 9 puncte, 11 recuperări ), reghinencele au fost de neoprit în sfertul patru, reuşind să câştige sfertul cu 18-5, scorul final fiind de 18-5. Cea mai bună marcatoare a meciului pentru prahovence a fost Denisa Moldoveanu, în timp ce una din cele mai importante jucătoare ale prahovencelor, Ioana Ghizila, a fost eliminată acumulând 5 greşeli și marcând 8 puncte.

Grupa B

CN Mihai Eminescu - SCM CSS Craiova ( 54-37 )

Experienţă? Valoarea? Lotul mai bine rodat? Poate doar câteva din motivele pentru care gruparea antrenată de Suzana Onaca a reuşit să câştige astăzi împotrivă unor jucătoare care vroiau cel puţin o medalie, SCM CSS Craiova. Meciul a fost extrem de echilibrat, în special în prima parte, când craiovencele le-au surprins pe orădence prin jocul şi precizia de care au dat dovadă, oltencele reuşind să aibă un avantaj, la pauză, de 6 puncte. Diferenţa de 17 puncte, în favoarea orădencelor, s-a făcut în repriza a două, când sfaturile Suzanei Onaca au fost expuse pe parchetul de joc, orădencele nemaidându-le vreo şansa craiovencelor, câştigând sfertul 3 şi sfertul 4 cu o diferenţă concludentă: 22-8, 19-8. Ciordas ( 18 ) şi Peter ( 16 ) au fost principalele marcatoare ale orădencelor, în timp ce Smarandache a marcat aproape jumătate din punctele echipei oltene, 17 la număr. Astfel, Oradea va întâlni Ploieştiul în semifinalele turneului final U14.

MC Sport Cluj Napoca - CS Olimpia ( 56-27 )

Un meci în care clujencele şi-au făcut antrenamentul pentru ziua de mâine, o zi care le va pune în faţă unui meci extrem de dificil în compania Reghinului. Meciul dintre Cluj şi Olimpia a fost fără istoric, ardelencele exersându-şi tacticele pentru meciul de mâine. Olimpia nu a marcat în nici un sfert peste 10 puncte, deşi a fost foarte aproape să facă acest lucru în sfertul trei, când a marcat 9 puncte. Clujencele au rulat întreg lotul, dovedind astfel că diferenţa dintre cele două echipe este enormă. De aceea poate, nici o jucătoare a celor de la MC nu a înscris peste 10 puncte în această partidă, în timp ce cele de la Olimpia au avut-o pe Poleanschi cea mai bună marcatoare 20 de puncte din 27.

Semifinalele se vor disputa mâine, în sala Horia Demian din Cluj Napoca. Acestea sunt:

CSS Ploiesti vs CN Mihai Eminescu Oradea 
MC Sport Cluj Napoca vs CSȘ Al Ceușianu Reghin

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!