Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Junioare III(U14) feminin - Turneul Final - Rezumatul zilei a 2-a

Șipoș Răzvan

Șipoș Răzvan
20.04.2011

A doua zi a turneului final de la Cluj-Napoca a decurs fără mari surprize, toate favoritele respectându-și blazonul. Daca Ploieștiul și Reghinul s-au impus lejer în Grupa A, în Grupa B, Craiova a învins fără probleme pe Olimpia București. CN Mihai Eminescu Oradea s-a ținut în plasa celor de la MC Sport, însă clujencele au fost învingătoare în cel mai echilibrat meci al zilei.

Miercuri vom avea parte de două partide decisive: Reghin vs Ploiesti și CN Mihai Eminescu vs Craiova. Reghinul este nevoita să câștige, într-o grupă în care Ploieștiul a pornit cu 2-0 din primele 2 partide. De partea cealaltă, meciul dintre Craiova si Oradea pare unul din cele mai echilibrate dueluri de până acum în această competiție.

Grupa A

CSS Ploiesti - CST CSS Alexandria ( 60-39 )

Una din principale favorite ale acestui turneu si-a confirmat inca odata postura de favorita, reusind sa invinga pe surpriza zilei de ieri, Alexandria. Meciul a inceput intr-o nota de dominare clara a prahovencelor, reusind sa castige primul sfert la 22 de puncte diferenta ( 26-4). Sfertul doi a adus echilibrul, ploiestencele pierzandu-l la un punct. Sfertul 3 a produs din nou un avantaj pentru prahovence, reusind sa-l castige la 7 puncte diferenta. Astfel, inaintea ultimului sfert diferenta pe tabela de marcaj era de 28 de puncte in favoarea ploiestencelor. In cele din urma, Alexandria a reusit sa reduca din diferenta, castigand ultimul sfert la 7 puncte. Pentru Alexandria, cea mai buna jucatoare a fost Tone, in timp ce pentru CSS Ploiesti, Ghizila a fost cea mai buna marcatoare

CSS Al Ceusianu - CSU Cuadripol ( 60-34 )

O alta favorita a zilei care si-a impus jocul este echipa din Reghin, echipa care a pierdut ieri meciul cu Alexandria. Era o sansa pe care reghinencele nu o puteau rata, avand o prestatie extraordinara, in special in repriza a doua. In sfertul 3, brasovencele egalau la 26. Apoi, a urmat o adevarata lectie de baschet prestata de echipa lui Razvan Moldovan. De la 26-26, brasovencele au inscris doar 8 puncte, in timp ce Reghinul a marcat 36, partialul fiind de 36-8. Principalele marcatoare pentru reghinence au fost Andrada Luca(14), Florina Vultur(11) si Denisa Dietrich, jucatoare care a acumulat un double-double ( 15 puncte, 10 recuperari). De partea cealalta, T.Armanu a fost cea mai buna marcatoare pentru brasovence, reusind sa inscrie 12 puncte. Cel mai mare avantaj pentru craiovence a fost de 28 de puncte, astfel, scorul final a fost de 52-39

Grupa B

CN Mihai Eminescu -  MC Sport Cluj Napoca ( 40-47 )

Echipa antrenata de Suzana Onaca a fost foarte aproape de a furniza o surpriza neplacuta spectatorilor prezenti in sala din Cluj Napoca. Echipa din orasul organizator, MC Sport Cluj Napoca a condus aproape tot meciul, oradencele tinandu-se in plasa celor de la Cluj Napoca pe perioada intregului meci. La capatul primului sfert, jucatoarele celor din Cluj Napoca conduceau la 2 puncte diferenta (12-10) in timp ce sfertul doi a insemnat o revenire pentru oradence, sfertul fiind castigat la 1 punct diferenta (13-12). Sfertul 3 a fost unul in care ambele echipe au ratat mult ( 9-8 pentru clujence ) in timp ce sfertul 4 a insemnat desprinderea decisiva a clujencelor (14-9) . Cea mai buna marcatoare pentru clujence a fost Balas, cu 12 puncte, in timp ce pentru oradence, cea mai buna marcatoare a fost Ciordas.

CS Olimpia - SCM CSS Craiova (32-59)

Un meci la discretia craiovencelor, un meci in care CS Olimpia a facut doar act de prezenta. Asa se poate rezuma pe scurt meciul dintre CS Olimpa si SCM CSS Craiova. Desi in primul sfert CS Olimpia a parut a face fata celor de la Craiova ( 9-17 ) , urmatoarele 3 sferturi au facut ca cele de la CS Olimpia sa inscrie doar 23 de puncte in ultimele 3 sferturi. Cea mai buna marcatoare pentru cele de la Olimpia a marcat 10 puncte, in timp ce Funieru a fost cea mai buna marcatoare pentru craiovence ( 18 puncte ).

 


De asemenea, exclusiv pentru totalbaschet.ro am reusit sa interdeviem imediat dupa meci una din cele mai bune jucatoare ale celor de la CSS Al Ceusianu din meciul de marți contra Brasovului, Andrada Luca, care a raspuns scurt la doua intrebari la finalul jocului:

 

O victorie importanta, dupa "socul" Alexandria, felicitari!  Ce v-a lipsit in meciul cu Alexandria?

Multumesc. In primul rand, in meciul cu Alexandria am fost lipsite de aportul unor jucatoare importante care au fost eliminate extrem de rapid. Am fost lipsite de aportul pivotilor, munca noastra fiind ingreunata. A fost un meci pe care speram sa nu-l mai repetam niciodata. Cu siguranta a fost o intamplare nefericita.

Maine va asteapta o infruntare extrem de grea, impotriva celor de la CSS Ploiesti...

Intr-adevar, ne asteapta o partida dificila. Vom da tot ce avem mai bun, vom intra pe teren cu fruntea sus, vom lupta pana in ultima secunda pentru a ne califica mai departe.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!