Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

LOTUL NAŢIONAL U20 FEMININ. România s-a impus din nou în faţa Bulgariei

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
18.06.2011

Prima reprezentativă feminină sub 20 de ani a ţării noastre a câştigat şi cel de-al doilea meci de verificare cu selecţionata similară a Bulgariei. Întâlnirea a avut loc în ţara vecină, sâmbătă, la Sliven, iar tricolorele s-au impus cu scorul de 69-55, după ce, cu o zi înainte, naţionala pregătită de Dan Calancea şi de Monica Ivan a învins cu 68-63.

România a evoluat mai exact în cel de-al doilea meci de verificare şi s-a desprins la opt puncte, scor 20-12, după prima perioadă, ecartul mărindu-se cu alte patru puncte până la pauza mare, atunci când tabela a indicat 40-28 pentru tricolore. Gazdele au părut că pot reveni în meci şi s-au impus în sfertul al treilea cu 14-10, însă fetele noastre au păstrat şi apoi mărit diferenţa de la jumătatea întâlnirii, impunându-se cu 69-55.

Adina Lovasz şi-a trecut în cont 16 puncte pentru selecţionata sub 20 de ani a ţării noastre, în timp ce Flavia Ferenczi şi Sonia Ursu (foto, la minge) au reuşit 15, respectiv 13 puncte. Gabriela Cursaru nu a mai fost coşghetera întâlnirii şi a încheiat meciul cu opt puncte, potrivit frbaschet.ro.

Duminică, în sala "Vasil Levski" din Sliven, o arenă de 1.480 de locuri pe scaune, va avea loc ultima partidă de verificare dintre cele două selecţionate. Întâlnirea este programată să înceapă la ora 11.00, ora României.

Lotul deplasat pentru partidele de verificare de la Sliven are în componenţă 14 jucătoare: Adina Lovasz, Cristina Grama, Mihaela Chelariu, Alexandra Florea, Ruxandra Mitroi, Cristina Bigică, Adelina Ştefan, Ana Maria Cuatu, Gabriela Cursaru, Flavia Ferenczi, Adina Stoedin, Sonia Ursu, Alina Crăciun şi Oana Băluţă. Reprezentativa ţării noastre este antrenată de Dan Calancea şi de Monica Ivan.

Naţionala feminină sub 20 de ani a ţării noastre se pregăteşte pentru Campionatul European U20 Divizia A, competiţie care va avea loc, în perioada 7-17 iulie, la Novi Sad, în Serbia. Tricolorele vor evolua în grupa B, alături de selecţionatele similare ale Turciei, Lituaniei şi Rusiei.

Programul partidelor de verificare de la Sliven
Data si ora Meciul Scor
17.06, 19.00 Bulgaria România 63-68
18.06, 18.00 Bulgaria România 55-69
19.06, 11.00 Bulgaria România ==

sursa foto: bkfocus.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!