Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

MECI AMICAL. CSM Satu Mare - România Under 20 feminin 71-50

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
03.02.2011

Echipa națională Under 20 a țării noastre a disputat, miercuri, la Satu Mare, un meci de verificare cu formația CSM, din localitate. Partida s-a încheiat cu victoria liderului Diviziei A1, scor 71-50.

Primul sfert al partidei a fost unul echilibrat, în care ambele formații s-au apărat ”om la om”. Gruparea din Satu Mare a condus, după zece minute, cu scorul de 13-9. În cea de-a doua perioadă gazdele au trecut la o defensivă ”în zonă”, iar tricolorele au cedat sferul la un ecart de opt puncte, scor 12-20, astfel că, la pauza mare, CSM a avut 33-21.

După reluare s-a revenit la apărarea ”om la om”, iar jucătoarele din Satu Mare s-au impus cu 19-11 în cel de-al treilea sfert. În ultimele zece minute ale întâlnirii amfitrioanele au trecut, din nou, la ”zonă”, în timp ce tricolorele nu au schimbat defensiva. A rezultat un parțial de 19-18 pentru CSM, în cel mai disputat sfert al acestei partide de verificare.

De la echipa din Satu Mare s-au evidențiat Oana Dunca, autoare a 14 puncte, Anita Nagy, 11 puncte în acest meci, și Andreea Orosz, care a încheiat jocul cu 11 puncte. Lori Bjork a avut opt puncte iar Anita Teilane cinci. Din lotul tricolorelor Sonia Ursu (foto) a marcat 16 puncte, Cristina Bigică a ajutat-o cu șapte, în timp ce Flavia Ferenczi a terminat cu șase puncte.

Despre evoluția formației din Satu Mare, managerul Petru Eleș a spus, pentru totalbaschet.ro: "A fost un meci de pregătire în care ne-am atins scopul, acela de a da șansa jucătoarelor ce au evoluat mai puțin până acum în campionat să bifeze niște minute de joc. Mă bucur ca toate cele zece fete care au intrat pe teren se află pe lista marcatoarelor și sper că ne vor fi de folos și atunci când le vom arunca în lupta pe puncte din Divizia A1”.

Referitor la meci, Petru Eleș a completat: ”Am întâlnit o națională Under 20 bună, cu niște jucătoare cu un viitor frumos în față și îi doresc lui Dan Fleseriu să ajungă cu ele, peste un an-doi, la un Campionat Mondial”.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!