Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

SCM U Craiova continuă seria excelentă din playout și câștigă în fața lui CSM Galați

SCM U Craiova continuă seria excelentă din playout și câștigă în fața lui CSM Galați

SCM Universitatea Craiova a bifat a 11-a victorie consecutivă în Liga Națională de Baschet Masculin și a ajuns la un pas de clasarea pe locul 11. Oltenii au dominat primul meci al seriei cu CSM Galați și au obținut un succes categoric marți (07.05), în Arena de Baschet din București, scor 108-61.

Galați: Jan Razdevsek, David Brăilescu, Marius Ciotlăuș, Robert Planutis, Andrei Calenic

Craiova: Sam Sessoms, Amedeo Casale, Pavlo Krutous, Matt Freeman, Bogdan Țîbîrnă

Disputa devansată, programată în Arena de Baschet din București, a debutat cum nu se poate mai bine pentru Craiova (2-13), printre marcatori fiind Sessoms, Freeman și Țîbîrnă. Krutous a mărit ecartul la 15 lungimi, Freeman a scuturat plasa de la distanță și Casale a finalizat cu dunk o acțiune la 7-26, după care a venit răspunsul lui Calenic. Ciotlăuș a contribuit la scăderea diferenței până la 13 puncte, dar oltenii au încheiat în forță sfertul inaugural: 16-33.

Blaj-Voinescu și Watson au contribuit la refacerea unui avantaj de 19 puncte (20-39), după care Agbelese a încheiat cu alley-oop o acțiune la jumătatea sfertului doi. Oltenii au continuat să se desprindă, în special cu ajutorul punctelor venite din partea lui Sessoms, iar tânărul Agapie a dus scorul la 25-55 cu un minut înaintea pauzei. Razdevsek a înscris ultimul coș al reprizei și Craiova a intrat cu 28-55 la vestiare, după 20 de minute în care a adunat un procentaj de 75% la nivelul reușitelor de două puncte și a stat cu 16 assist-uri.

Câte un coș din acțiune au marcat echipele în primele două minute ale sfertului trei, iar Craiova a ajuns în multiple rânduri la +29. Dunk-ul lui Johnson, de la 36-63, l-a determinat pe Panagiotis Giannaras să solicite un timp de odihnă și ulterior Freeman a înscris din spatele arcului de cerc. Gălățenii au prins o perioadă puțin mai eficientă după ce adversarii s-au desprins la +31, astfel că scorul a devenit 45-71 cu ceva mai bine de două minute rămase din acest act. Sessoms a răspuns cu cinci puncte la rând și SCM U Craiova a încheiat sfertul trei cu 47 la 80, Watson fiind autorul ultimului coș.

Parțialul de 6-0 al Galațiului, din startul ultimului sfert, a fost secondat de triplele lui Agapie (54-86), în timp ce Dragan a avut coșuri consecutive pentru 54-92. „Leii Băniei” au mers la +40 cu cinci minute înaintea expirării timpului de joc și au atins suta cu ajutorul lui Pușcașu (57-100). Diferența maximă înregistrată până la final a fost de 47 de puncte și SCM U Craiova a bifat un succes categoric, 61-108.

Cu excepția lui Zotov, toți ceilalți jucători ai oltenilor au putut să marcheze în timpul petrecut pe parchet. Sam Sessoms a contribuit cu 20 de puncte și 6 pase decisive, iar Matt Freeman l-a urmat cu 16 puncte și 8 recuperări.

Shakem Johnson a avut 19 puncte, 5 recuperări și 4/4 la libere pentru CSM Galați, în timp ce următorii în double digits au fost Marius Ciotlăuș și Jan Razdevsek, ambii cu câte 10 puncte.

Cele două formații se vor afla din nou față în față mâine, 8 mai, la Craiova. Partida va debuta la ora 18.00 și va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: Ionuț Greere / Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!