Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

TF U17 F - Dan Dacian București și CSM Ploiești se vor duela în ultimul act

TF U17 F - Dan Dacian București și CSM Ploiești se vor duela în ultimul act

Partidele din semifinalele Campionatului Național U17 Feminin au avut loc sâmbătă, 27 mai, la Sfântu Gheorghe, iar în urma acestor dueluri în finală au ajuns Dan Dacian București și CSM Ploiești.

Prima semifinală le-a pus față în față pe Dan Dacian București și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe, diferența fiind de două posesii după sfertul de debut (15-10). A urmat apoi o perioadă adjudecată cu 20-1 de către formația din Capitală, iar în sfertul trei Sepsi a încasat doar trei puncte, dar ecartul era tot unul format din două cifre (38-24). Dan Dacian București a putut în cele din urmă să câștige fără probleme, 55 la 35 și a prins finala fără să cunoască gustul înfrângerii în acest sezon.

Ilinca Belegante (16 puncte, 7 recuperări) și Carla Tenu (10 puncte, 7 recuperări, 4 intercepții) au fost liderele învingătoarelor. Din tabăra covăsneană principala marcatoare a fost Lana Mikes (10 puncte, 6 recuperări).

Cea de-a doua semifinală s-a jucat între CSM Ploiești și CS Olimpia București, cea din urmă fiind în față la finalul primului sfert (18-23), după care prahovencele au putut să întoarcă situația de pe tabelă și cu cele 8 puncte încasate în al doilea parțial au condus cu 36 la 31 la pauză. Diferența a devenit una formată din două cifre și CSM Ploiești a condus cu 56-42 după 30 de minute și în cele din urmă duelul s-a încheiat cu 70 la 58 în favoarea galben-albastrelor.

Ioana Savu Istrătescu a ieșit în evidență cu 30 de puncte, 11 recuperări și 2 pase decisive, iar Agnes Zane a urmat-o cu 21 de puncte, 20 de recuperări, 3 intercepții și 2 pase decisive. Anisia Constantinescu s-a remarcat cu 22 de puncte, 5 recuperări și 5 assist-uri de la Olimpia, în tabăra formației din Capitală aflându-se în double figures la puncte și Ilinca Gungor (14), respectiv Fiorella Cristea Pantelimon (12).

Turneul final de la Sfântu Gheorghe se va încheia duminică, 28 mai, cu cele două finale. Meciul pentru bronz va avea loc de la ora 14.30 între Sepsi-SIC și CS Olimpia București, iar de la ora 16.45 va urma confruntarea pentru titlu dintre Dan Dacian București și CSM Ploiești. Ambele partide vor fi în direct pe canalul de YouTube Sepsi SIC.

*foto: Facebook Baschet Club Dan Dacian

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!