Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

TF U17 M - CSȘ CSM Petrolul Ploiești a cucerit titlul național

TF U17 M - CSȘ CSM Petrolul Ploiești a cucerit titlul național

Sezonul în Campionatul Național U17 Masculin a ajuns la final duminică, 4 iunie, atunci când s-a încheiat turneul final de la Ploiești. Titlul a mers în acest an la CSȘ CSM Petrolul Ploiești, după succesul din finala cu CSU Știința București.

CSȘ CSM Petrolul Ploiești și CSU Știința București s-au întâlnit din nou în Sala Olimpia, după ce au fost adversare și în faza grupelor. Prahovenii au reușit să-și adjudece primul sfert cu 20 la 14 și în următorul parțial ambele formații au înscris același număr de puncte, 27, iar la vestiare s-a intrat cu 47-41.

Știința a redus puțin din deficit pe parcursul sfertului trei, dar gazdele au condus la un ecart de trei posesii la finalul acestei perioade, 66-58. În cele din urmă, CSȘ CSM Petrolul Ploiești a reușit să se impună cu 90-78. Clubul prahovean a cucerit astfel al patrulea titlu la nivel de juniori în acest sezon, după categoriile U16, U15 și U14.

David Rașoga a contribuit cu 19 puncte și 6 recuperări la victoria ploieștenilor, iar pe acesta l-au urmat Codruț Dinu, Rareș Movileanu (ambii cu 18 puncte) și George Angelian (17 puncte, 14 recuperări).

Mihnea Ion Vlaicu Popa a fost principalul marcator al finalei cu 33 de puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări, următorii în double figures de la Știința fiind Rareș Polizu (12 puncte, 5 pase decisive, 4 recuperări) și Alexandru Tache Fuerea (10 puncte, 4 recuperări).

Campioana acestei ediții a adunat 18 victorii și o singură înfrângere în CN U17 Masculin.

În finala mică s-au întâlnit CSO Voluntari și CSU ASE București, aceștia din urmă având câștig de cauză cu 100 la 85 (30-28, 26-21, 31-28, 13-8).

Alexandru Bogdan a contribuit cu 27 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive la succesul lui CSU ASE, iar principalul marcator al partidei a venit din tabăra Voluntariului, Luca Oprea adăugând 33 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive.

Clasamentul la finalul întrecerii de la Ploiești a arătat astfel:

  1. CSȘ CSM Petrolul Ploiești
  2. CSU Știința București
  3. CSU ASE București
  4. CSO Voluntari
  5. U-BT Cluj-Napoca
  6. CSȘ Târgu Jiu
  7. CSU Sibiu
  8. CSȘ Nr. 5 Paldors București

*foto: Facebook CSM Ploiești

1 comentariu la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Well
    ... Am ghicit bine, Ploiești a luat al 4 lea titlu național anul acesta la juniori, performanță absolut remarcabilă. Deși după ce am văzut zilele acestea, cred că nu a fost echipa cu cel mai bun baschet, dar și-au gestionat mult mai bine turneul, și-au făcut culoarul ușor și au reușit să gestioneze inteligent finala. Știința a pierdut titlul paradoxal în meciul din grupă cu U-BT, când au pierdut un avans de 8p în ultimele 40s. Au trebuit apoi să joace cu Ploiești cu spatele la zid în ultimul meci al grupei, reușind o victorie absolut meritată. A urmat apoi adevărata finala, cel puțin din punct de vedere al frumuseții jocului practicat, în victoria contra celor de la ASE București. Apoi în finală, oboseala fizică și mentală i-a ajuns din urmă și Ploiești s-au impus meritat. O mențiune despre bronzul sezonului, ASE București, care dacă nu și-ar fi demis antrenorul la mijlocul sezonului, probabil că ar fi ridicat trofeul cel mare astăzi.

    cu 10 luni în urmă (04.06.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!