Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

Tudor Șomăcescu se alătură lotului de seniori al celor de la U-BT Cluj

Tudor Șomăcescu se alătură lotului de seniori al celor de la U-BT Cluj

Tudor Șomăcescu, unul dintre cei mai de pespectivă jucători de baschet din România, se alătură echipei de seniori a celor de la U-BT Cluj-Napoca.

Tudor este născut pe 15 iunie 2005 la Târgu Jiu și a început baschetul în orașul natal. La vârsta de 12 ani a făcut însă pasul la U-BT. Sportivul care joacă pe pozițiile 1 și 2 a impresionat în competițiile de juniori din România, dar și de peste hotare.

El a fost ales de cinci ori în echipa ideală a European Youth Basketball League (EYBL), de două ori în ultimul an, când a fost numit atât în echipa EYBL la U16 cât și la U15. Detalii aici

Anul trecut, Tudor a ieșit cel mai bun marcator și a câștigat medalia de argint la U14, fiind inclus în echipa ideală a turneeului. La U16, Șomăcescu a fost desemnat cel mai de perspectivă jucător și a cucerit totodată titlul de campion.

Alături de naționala României, noul component al formației de seniori a lui U-BT Cluj a participat vara trecută la Campionatul European U16, rezervat Diviziei B, chiar dacă avea 14 ani. Șomăcescu a strâns medii de 10.0 puncte, 4.3 recuperări și 2.0 pase decisive.

„Mă bucur că pot continua anul acesta sub îndrumarea domnului Duško Vujošević. În mare parte, acesta este factorul care m-a făcut să rămân. Deși am 15 ani, sunt foarte motivat și eu cred că pot face față la nivelul de seniori. Sper ca sezonul acesta să îmi dezvolt calitățile de jucător și să am ocazia să prind minute pe parchet la cel mai înalt nivel”, a spus Șomăcescu, pentru site-ul clubului.

*foto: Instagram @Tudor._3

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!