Mvp-ul etapei
Zsuzsanna Buzogany
Zsuzsanna Buzogany
Minute 45:00
Puncte 34
Pase decisive 3
Recuperari 14
Eficienta 42
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Juniori U17 Feminin

U-BT Cluj începe cu dreptul turneul de pe teren propriu în EYBL U17

U-BT Cluj începe cu dreptul turneul de pe teren propriu în EYBL U17

U-BT Cluj-Napoca a deschis cu victorie participarea în cadrul turneului de pe teren propriu în EYBL U17, scor 74-72 împotriva formației Basketball Dreams Academy marți (08.11) în grupa B a competiției.

U-BT a debutat în formula Akos Szentkuti, Alexandru Bințințan, Daniel Mureșan, David Fîntînă și Rareș Trandafir.

Cei care au început mai bine meciul au fost spaniolii, aceștia conducând cu 2-7, avantajul devenind apoi de o singură posesie aproape de jumătatea sfertului inaugural (9-11). U-BT a revenit la conducere pentru prima dată după startul partidei prin tripla lui Ciumbrudean la 17-16 și apoi un nou coș al ardelenilor a însemnat un run de 9-0, scorul după 10 minute fiind 19-18. Eduard Văleanu a pus două posesii între la 26-21, dar Basketball Dreams Academy a replicat cu încercări consecutive bune din spatele arcului de cerc și avea 26-29, Szentkuti și Bințințan ajutând-o pe U-BT să vină a o posesie în spate după ce ibericii au avut +5, ultimul coș al reprizei venind din mâinile lui Alexandru Bințințan și U-BT conducea la pauză cu 36-35.

Situația de pe tabelă a devenit egală la trei minute după reluare, 39-39, U-BT Cluj având apoi o serie mai bună și cu liberele lui Eduard Văleanu se făacea 46-39, diferența maximă până în acel punct al jocului. Tot Văleanu a adus următoarele puncte pentru „studenți” și se ajungea la 52-44, sfertul al treilea terminându-se cu U-BT la conducere, 52-51 în urma revenirii oponenților. Tripla lui Matei Câmpean a deschis sfertul patru și diferența avea să urce în multiple rânduri la +5, ibericii apropiindu-se apoi la 61-60. Scorul a devenit egal cu aproximativ trei minute înainte de final, 68-68, Trandafir irosind peste câteva atacuri ambele aruncări libere și Panțel o aducea iar pe U-BT la conducere (71-70). Spaniolii au preluat conducerea ulterior și a urmat un time-out pentru ardeleni, Panțel marcând la capătul unei faze rapide și în cealaltă parte a terenului Văleanu a avut un capac foarte important și Câmpean a încheiat cu o intercepție, în cele din urmă U-BT Cluj câștigând cu 74 la 72.

Clujul a stat mai bine tot meciul la recuperări, având cinci în plus la nivelul celor ofensive, dar a lăsat 13 puncte la linia de fault și din acțiune a încheiat cu 36%.

Akos Szentkuti a terminat cu double-double (14 puncte, 10 recuperări), pe lângă care a adăugat 6 pase decisive și 4 intercepții, următorii marcatori fiind Alexandru Bințințan și Eduard Văleanu, ambii cu 12 puncte, iar Rareș Trandafir a fost și el la un pas de double-double (8 puncte, 12 recuperări). Fabian Herrera (20 de puncte, 7 recuperări) și Jose Antonio Martel (14 puncte, 5 recuperări, 3 intercepții) au ieșit în evidență pentru iberici, în lotul cărora a fost și Ștefan Alexandru Popa (8 puncte, 4 assist-uri, 4 intercepții, 3 capace).

Ardelenii au două meciuri în cursul zilei de miercuri, 9 noiembrie, în turneul de pe teren propriu. Începând cu ora 10.55 o să joace cu Basketball Club Cibona, iar de la 18.35 cu USK Praga.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!